Roordink Bedrijfswagens biedt klanten fossielvrije diesel GoodFuels HVO

Onlangs is Roordink Bedrijfswagens (met vestigingen in Barneveld, Coevorden, Veenendaal en Zwolle) gestart met de inzet van de duurzame brandstofsoort GoodFuels HVO100. GoodFuels HVO100 is een synthetische diesel die tot 90% CO2-reductie realiseert ten opzichte van standaard diesel, gemaakt van afval- en reststromen en te gebruiken in vrijwel alle dieselmotoren. De fossielvrije diesel is verkrijgbaar via het tankstation van Roordink in Barneveld. Deze duurzame brandstofsoort is uitermate geschikt voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen terugdringen en hiervoor duurzame brandstoffen willen gaan gebruiken.

90% CO2-reductie zonder wagenparkaanpassing

GoodFuels HVO wordt gemaakt van verschillende afval- en reststromen en wordt daarom een ‘hernieuwbare diesel’ genoemd. Roordink Bedrijfswagens is continu op zoek naar een verdere verduurzaming van haar bedrijfsvoering. ‘Na de aanschaf van zonnepanelen en een aantal duurzame aanpassingen in en om het bedrijfspand, waren wij op zoek naar een volgende stap. In overleg met onze leverancier Dalhuisen uit Epe kwamen wij uit op de duurzame brandstof, GoodFuels HVO100.’ vertelt directeur Bert Roordink. ‘Door GoodFuels HVO ook op ons tankstation aan te bieden, verbreden wij ons streven naar duurzamer ondernemen en bieden we onze klanten de mogelijkheid om snel en eenvoudig, zonder aanpassing te doen aan hun wagenpark, tot 90% CO2-uitstoot te reduceren’.

Erkend duurzaam bedrijf

Hoewel Roordink met GoodFuels HVO ineens een flinke stap maakt in duurzaamheid, is dit lang niet de eerste duurzame stap die het bedrijf maakt. Eerder al investeerde Roordink in een hypermodern en energiezuinig pand, werd het bedrijf gecertificeerd als Erkend Duurzaam en ging het bedrijf een samenwerking aan met Trees for All dat investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bossen te planten en te herstellen.

Ook duurzaam tanken?

GoodFuels HVO is per direct beschikbaar aan de Harselaarseweg 16 in Barneveld. Bij dit onbemande tankstation kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten