ROC Tilburg en Coolblue zijn trots op hun Schuurschool

ROC Tilburg en Coolblue zijn in 2020 gestart met de Schuurschool. In een speciale lesruimte in het Magazijn van Coolblue – ook wel de Schuur genoemd – starten elk jaar maximaal 20 studenten met de tweejarige mbo-opleiding Logistiek Teamleider.  “Dat we samen opleiden, is meteen het succes,” vertelt Hans van de Sande, directeur bij ROC Tilburg. “We voelen ons samen verantwoordelijk. Dat helpt enorm bij de kwaliteit die we leveren. Wij weten alles van onderwijs en vorming en Coolblue van de praktijk. De combinatie van die twee is krachtig. Zo krijgen studenten niet alleen les van ROC-docenten. Voor de klas staan ook Coolblue’ers die tijdens gastlessen hun expertise delen.”

“Binnen de Schuurschool sluiten werken en leren naadloos op elkaar aan. Studenten krijgen theorie om vervolgens in het magazijn in het echt te ervaren wat dat in de praktijk betekent. Studenten begrijpen zo beter waarom ze iets doen, waarom het goed moet zijn en wat de impact is op de klantreis. Ze krijgen zo meer inzicht in hun vak.”

Blij met ROC Tilburg

Zowel ROC Tilburg als Coolblue zijn trots op de Schuurschool. “De samenwerking verloopt bijzonder goed. Ook al is de cultuur binnen Coolblue en ROC Tilburg echt anders, het is mooi dat we elkaar gevonden hebben in de missie om studenten en in ons geval Coolblue’ers elke dag een beetje beter te maken en te laten groeien,” vertelt Rick Koot, manager organisatie- en medewerkersontwikkeling bij Coolblue. “Wij zijn blij dat ROC Tilburg lef en ondernemerschap laat zien. Dat ze flexibel zijn en maatwerk leveren. Dat past bij Coolblue.”

Logistiek is een wereld van kansen

Studenten van de Schuurschool zijn al werkzaam bij Coolblue of komen als nieuwe medewerker in dienst. Ze werken 3 of 4 dagen en hebben één betaalde lesdag. Coolblue betaalt alle leermiddelen. Dat maakt de opleiding interessant en aantrekkelijk voor jong en oud.

Rick Koot: “Logistiek is een wereld vol kansen om te groeien, de Schuurschool helpt daarbij. Of studenten nu 17 of 42 jaar zijn, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom. Afgelopen juli hebben we de eerste diploma’s uitgereikt, het maakt ons trots dat 16 van de 20 starters na 2 jaar een diploma hebben gekregen. We zien zelfs dat studenten met het behaalde diploma verder leren bij ROC Tilburg”

Elke dag een beetje beter

Bij ROC Tilburg en bij Coolblue willen ze alles elke dag een beetje beter doen. Dat geldt ook voor de Schuurschool. Zo overwegen beide organisaties om nieuwe uitstroomprofielen aan te bieden en zorgen nieuwe ontwikkelingen in robotisering en mechanisering én de impact van data voor nieuwe onderwijsuitdagingen. Kortom: ze staan te popelen om de toekomst tegemoet te treden!

Meer weten: www.werkenbijcoolblue.nl/schuurschool

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten