ROC Rivor organiseert Innovatieweek met als hoogtepunt Onderwijs Innovatie Award

De tweede week van november staat voor 150 eerstejaars studenten van ROC Rivor in het teken van de Innovatieweek. Een week waarin 150 studenten, van 7 verschillende opleidingen op een unieke manier samenwerken aan de uitdagingen van nu en de oplossingen van morgen. Met Rabobank als opdrachtgever, gaan ze aan de slag met een vraagstuk op het snijvlak van digitalisering en duurzaamheid. Op donderdag 10 november pitchen de studenten hun oplossingen voor een vakjury, relaties en bedrijven uit de regio tijdens de Onderwijs Innovatie Award.

Innovatieweek

De Innovatieweek is een nieuwe onderwijsvorm binnen ROC Rivor, waarbij studenten van verschillende opleidingen in multidisciplinaire teams aan de slag gaan met een actueel vraagstuk op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Een week lang bijten studenten zich vast in het vraagstuk en doorlopen het proces van concept naar realisatie. Met uiteindelijk een oplossing (product) voor de opdrachtgever; in dit geval voor Rabobank. Projectleider en initiatiefnemer Hilco van de Kraats legt uit wat deze vorm van onderwijs zo speciaal maakt: “Studenten werken de eerste drie dagen van de week in volledig focus aan de opdracht, waarbij een maatschappelijk doel centraal staat. Samen gaan ze de uitdaging aan om daadwerkelijk een oplossing te ontwikkelen en presenteren. In deze intensieve dagen leren studenten niet alleen hoe een dergelijke opdracht aan te pakken, maar ook om samen te werken en in verbinding te staan met elkaar én met het regionale bedrijfsleven. Studenten komen uit hun comfortzone, verleggen eigen grenzen en leren daardoor in korte tijd ontzettend veel.”

Onderwijs Innovatie Award

Nadat studenten dagenlang hard hebben gewerkt om tot een goed eindproduct te komen, vindt op donderdag 10 november de ontknoping plaatst tijdens de Onderwijs Innovatie Award. Studenten pitchen hun oplossingen aan een vakjury én aan relaties en bedrijven uit de regio. Een mooie kans voor studenten en bedrijven om met elkaar in contact te komen en in gesprek te gaan. Onze studenten zijn tenslotte de medewerkers van de toekomst! Het winnende team van de Innovatieweek zal vervolgens daadwerkelijk met Rabobank aan de slag gaan met de realisatie van hun oplossing. Christel van der Pluijm-van de Pol, Projectlead van Rabobank is heel benieuwd naar de creatieve oplossingen van de studenten: “De Innovatieweek draagt bij aan de doorontwikkeling van de mindset van de studenten, wat kansen biedt, nu en in de toekomst. Studenten bekijken vraagstukken op andere manieren en bedenken nieuwe creatieve ideeën en inzichten waar we als Rabobank graag samen mee aan de slag gaan.”

Uitnodiging

Stan Vloet, CvB ROC Rivor, nodigt bedrijven en organisaties uit de regio Rivierenland van harte uit om de Onderwijs Innovatie Award op 10 november bij te wonen: “We zetten graag onze deuren open om de regio te laten zien hoe mooi het mbo-onderwijs is en wat voor talent we in huis hebben. Het is bovendien een unieke kans voor studenten én werkgevers om op een informele manier kennis met elkaar te maken.” Meer informatie en aanmelden via www.rocrivor.nl/herfstlezing.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten