RIFT (gevestigd in hub Alpha) in finale Philips Innovation award

In de halve finales van de Philips Innovation Award mocht ondernemer Mark Verhagen, CEO van RIFT (Renewable Iron Fuel Technology), gevestigd in startup hub Alpha op de TU/e campus, pitchen. Hij wist de jury te overtuigen en staat op 31 mei in de finale.

RIFT

Meer dan 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot is afkomstig van energie-intensieve industrieën. RIFT stelt deze industrieën in staat om hun uitstoot op 0 te brengen door energiesystemen te leveren die geen CO2 uitstoten en die bestaande fossiele systemen kunnen vervangen. Deze systemen zijn gebaseerd op de nieuwe Iron Fuel Technology, waarbij ijzer wordt gebruikt als schone en circulaire brandstof. RIFT streeft ernaar om hun eerste commerciële systeem in 2023 operationeel te hebben.

Halve finale Philips Innovation award

30 halve finalisten, 8 gouden tickets; in de Philips Innovation Award Halve Finale ‘The Battles’  kan je meekijken welke Rough Diamonds en Innovators de grote finale zullen halen op 31 mei, waar ze zullen strijden om de grote prijzen ter waarde van 10.000 en 50.000 euro! Tijdens ‘The Battles’ strijden de halve finalisten en pitchen hun idee voor de jury, allemaal met hun eigen vakgebied.

Ze zullen beslissen welke startups de beste belofte hebben om een ??zeer succesvol wereldwijd bedrijf te worden. Dus, wie worden de 8 startups die de grote finale zullen halen?!

De Philips Innovation Award is een student-ondernemersprijs bedoeld voor studenten die hun start-up verder willen ontwikkelen en voor studenten met een innovatief idee die er een echte start-up van willen maken. Zij zorgen ervoor dat elke deelnemer profiteert van feedback van experts, workshops en trainingen.

SourceTwice
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten