Ribbstyle speelt snel in op veranderende trends in de bouw

Ondernemen in de huidige tijd dwingt je om innovatief te zijn, oog te hebben voor de steeds weer veranderende vraag in de markt en daarop in te spelen. Dat is in een notendop hoe Martijn Meeuwse, directeur van Ribbstyle, zijn ondernemerschap omschrijft. Ribbstyle in Goes ontwikkelt coatings voor uiteenlopende toepassingen, zowel voor de industriebouw als de residentiële bouw. Een luchtdichte coating, de Ribbfill Airtight XT, is het laatste nieuwe product, waarmee het Zeeuwse bedrijf de markt verovert.

“Je ziet dat in de bouw steeds meer de nadruk komt te liggen op de constructie van energieneutrale gebouwen”, vertelt Meeuwse. “Warmte in gebouwen moet worden vastgehouden, er mag geen tocht zijn en het energieverlies moet tot een minimum worden beperkt. Onze nieuwe coating voldoet perfect aan alle eisen die aan dit luchtdicht bouwen worden gesteld. Het is uitvoerig getest op luchtdoorlatendheid, waterdichtheid en dampdoorlatendheid. Op al die tests scoorde onze coating uitstekend. Ook de UV-verouderingstest, waarin wordt gekeken hoe goed de coating bestand is tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, hebben we met vlag en wimpel doorstaan.”

Flexibiliteit en kennis

De luchtdichte coating kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van een gebouw worden aangebracht. En kan zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw worden gebruikt. “Deze nieuwe coating is ontwikkeld op basis van producten uit onze bestaande coating range”, legt Meeuwse uit. “Wij hebben bij Ribbstyle de flexibiliteit en de kennis in huis om producten aan te passen aan specifieke eisen van een klant of aan nieuwe eisen die de wetgeving stelt. Dat werkt heel erg in ons voordeel. Bij een veranderende vraag kunnen wij daar dus snel  op inspelen.”

Milieuvriendelijke coatings

Voor de toekomst gaat Ribbstyle nog meer de focus leggen op milieuvriendelijke producten. “Na de schilderbranche zie je nu ook in ons vakgebied wereldwijd de vraag naar coatings op waterbasis toenemen”, aldus Meeuwse. “Wij hebben het geluk dat veel van onze coatings al watergedragen zijn. Wij hoeven die dus niet opnieuw te gaan ontwikkelen. Dat kunnen we nu mooi uitnutten naar markten, waarvoor we voorheen misschien niet echt interessant waren. Zoals de petrochemische industrie, waar veel staal behandeld moet worden. Wij hebben al best lang een watergedragen coating om metaal te beschermen. Voorheen zag men daar in die branche de noodzaak niet toe en hield men vast aan bestaande producten die hun belang en waarde hadden bewezen. Nu ook zij hun focus gaan verleggen naar milieuvriendelijke producten, hebben wij daar een goed alternatief voorhanden.”

Extra uitdaging

Tot slot benoemt Meeuwse het risico dat toekomstige groei belemmerd wordt door het gebrek aan goedgeschoolde medewerkers. “Ik zie dat probleem bij veel bedrijven om ons heen. Het is gewoon heel moeilijk om aan goede mensen te komen. En dat is jammer, want met meer mensen kunnen we meer projecten doen in de uitvoering. Dit aspect geeft het tegenwoordige ondernemerschap nóg meer uitdagingen.”

Auteur: Dianne Huijskens

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten