Ribbstyle speelt snel in op veranderende trends in de bouw

Ribbstyle in Goes ontwikkelt coatings voor uiteenlopende toepassingen, zowel voor de industriebouw als de residentiele bouw. Voor de toekomst gaat Ribbstyle nog meer de focus leggen op milieuvriendelijke producten.

Milieuvriendelijke coatings

“Na de schilderbranche zie je nu ook in ons vakgebied wereldwijd de vraag naar coatings op waterbasis toenemen”, aldus Meeuwse. “Wij hebben het geluk dat veel van onze coatings al watergedragen zijn. Wij hoeven die dus niet opnieuw te gaan ontwikkelen. Dat kunnen we nu mooi uitnutten naar markten, waarvoor we voorheen misschien niet echt interessant waren. Zoals de petrochemische industrie, waar veel staal behandeld moet worden. Wij hebben al best lang een watergedragen coating om metaal te beschermen. Voorheen zag men daar in die branche de noodzaak niet toe en hield men vast aan bestaande producten die hun belang en waarde hadden bewezen. Nu ook zij hun focus gaan verleggen naar milieuvriendelijke producten, hebben wij daar een goed alternatief voorhanden.

Luchtdicht coating

“Je ziet dat in de bouw steeds meer de nadruk komt te liggen op de constructie van energie neutrale gebouwen”, vertelt Meeuwse. “Warmte in gebouwen moet worden vastgehouden, er mag geen tocht zijn en het energieverlies moet tot een minimum worden beperkt. Voor de luchtdichte coating heeft Ribbstyle in Proviseal een betrouwbare partner gevonden. Proviseal is namelijk dé partner op het gebied van afdichtingsoplossingen in de bouw. Waterkering en luchtdichting zijn de hoofdtakken van het bedrijf, waarvoor ze kennis en kunde combineren. Met meer dan 25 jaar praktijkervaring bedenken ze water- en luchtdichte oplossingen voor woningbouw, prefabbouw en de timmer- en betonindustrie. Mike Pedersen, de kracht achter Proviseal leerde het ambacht in Denemarken en brengt het in Nederland in de praktijk. Door de brede kennis en ervaring die hij heeft opgebouwd de afgelopen jaren zijn de oplossingen van Proviseal met kunde onderlegd. “Je ziet dat in de bouw steeds meer de nadruk komt te liggen op de constructie van energie neutrale gebouwen”, vertelt Meeuwse. “Warmte in gebouwen moet worden vastgehouden, er mag geen tocht zijn en het energieverlies moet tot een minimum worden beperkt.”

De luchtdichte coating kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van een gebouw worden aangebracht. En kan zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw worden gebruikt. “Deze nieuwe coating is ontwikkeld op basis van producten uit onze bestaande coating range”, legt Meeuwse uit. “Onze nieuwe coating voldoet perfect aan alle eisen die aan dit luchtdicht bouwen worden gesteld. Het is uitvoerig getest op luchtdoorlatendheid, waterdichtheid en dampdoorlatendheid. Op al die tests scoorde onze coating uitstekend. Ook de UV-verouderingstest, waarin wordt gekeken hoe goed de coating bestand is tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, hebben we met vlag en wimpel doorstaan. ”Door de samenwerking kan er kennis en ervaring gecombineerd worden. De praktijk is voor zowel Proviseal als Ribbstyle altijd het uitgangspunt geweest voor de producten. Meeuwse vertelt “Wij hebben bij Ribbstyle de flexibiliteit en de kennis in huis om producten aan te passen aan specifieke eisen van een klant of aan nieuwe eisen die de wetgeving stelt. Dat werkt heel erg in ons voordeel. Bij een veranderende vraag kunnen wij daar dus snel op inspelen.”

Extra uitdaging

Tot slot benoemt Meeuwse het risico dat toekomstige groei belemmerd wordt door het gebrek aan goedgeschoolde medewerkers. “Ik zie dat probleem bij veel bedrijven om ons heen. Het is gewoon heel moeilijk om aan goede mensen te komen. En dat is jammer, want met meer mensen kunnen we meer projecten doen in de uitvoering. Dit aspect geeft het tegenwoordige ondernemerschap nóg meer uitdagingen.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten