R. Vos Transporten heeft baat bij maatwerk TANS

De familienaam Vos is een gevestigde naam in de Brabantse transportwereld. De diverse familieleden worden nog wel eens door elkaar gehaald. Dat weet ook Koos van Beijsterveldt, manager interne zaken bij R. Vos Transporten in Schaijk. Dit middelgrote bedrijf werd door Richard Vos opgestart en huist onder één dak met dochterbedrijf Botrans Bulk, dat in 2003 werd overgenomen. Beide bedrijven versterken elkaar op het gebied van het bulkvervoer. Een stevige automatiseringsslag, gemaakt met TANS, maakt het werk een stuk makkelijker.

“Wij zien R. Vos Transporten en Botrans Bulk als één bedrijf”, vertelt Van Beijsterveldt. Waar Vos zijn historie vindt in het oude Cehave in Veghel en sterk is in lagedruk silo bulkvervoer, is Botrans gespecialiseerd in kiep-silo bulkvervoer. Samen hebben de bedrijven een kleine 90 medewerkers en een 50-tal trekker/oplegger combinaties. “De bedrijven vullen elkaar aan. Alles loopt naar volle tevredenheid”, zo klinkt het. Er wordt zowel door heel Nederland heen gewerkt, maar ook in landen als Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk weet het team de weg. Om dat alles draaiende te houden is uiteraard een goed draaiende planning nodig. Daar zitten vier medewerkers op, die hun handen vol hebben. Van Beijsterveldt daarover: Dit is een wereld vol hectiek, die nooit stil staat. Dit is zeker geen 9 tot 5 werk.”

Automatisering

Wat al snel duidelijk werd is dat elk bedrijf op een heel eigen wijze tegen het fenomeen automatisering aankeek. “Onze relatie met TANS gaat al terug tot in de tweede helft van de jaren 80, toen ze zelfs nog geen TANS heetten”, weet de manager interne zaken te melden. “De transportwereld is echter nog best traditioneel. Er waren nog heel lang klanten, die ons netjes een faxje stuurden. Waarom zou je iets, wat goed draait, immers ánders gaan doen? Wij wilden een programma dat écht gericht was op de transport, op het verwerken van de ritten, de facturatie en administratie. TANS is gewoon sterk in maatwerk en levert allesbehalve een standaard softwarepakket.” Daardoor klikte het snel en bleef het ook klikken. “Er wordt naar elkaar geluisterd en naar oplossingen gezocht. Dat was voor ons echt een sterk punt.”

Lange termijnrelatie

Het begon bij R. Vos Transporten met het automatiseren van de facturatie. Die werd naar een TMS-systeem doorgevoerd. Daarna werd de ritkoppeling daaraan gekoppeld en toen werd een volgende stap gemaakt: een koppeling naar de orders van de klant. “TANS staat open voor ontwikkelingen en voor wensen van de klant”, stelt Van Beijsterveldt tevreden. “Met de middelen die wij nu hebben, allemaal functionaliteiten op maat, hoeft het morgen ook niet meteen weer ánders.” Die tevredenheid komt ook terug wanneer het om de méér dan ervaren vaste consultant Elly Groot gaat (“Zij weet exact hoe of wat.”) en eveneens bij de Helpdesk. (“Die weet precies hoe het bij ons is ingericht.”) De flexibele en uitermate prettige samenwerking garandeert vanuit de transporteur een lange termijnrelatie. “Wij zijn aan dit systeem gewend, misschien wel verwend geraakt. We kunnen in elk geval niet meer zonder. Wij blijven benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten