Quintess maakt energiebesparing inzichtelijk

Wanneer je als bedrijf aan de Energieweg huist, dan moét je haast wel iets met energie hebben. Dat is dan ook zeker het geval bij Quintess in Nijmegen. Als specialist in meet- en regeltechniek werkt Quintess aan slimme gebouwen, met optimaal presterende installaties. Besparen van energie maakt daar een onlosmakelijk onderdeel van uit. “Optimalisatie begint met bewustwording”, weet vestigingsmanager Ronald Hulstein uit de praktijk van alledag.

Quintess – de naam is afgeleid van de kern van de zaak: de quintessence – draagt graag een nadrukkelijk steentje bij aan optimaal en duurzaam functionerende installaties, die garant staan voor een aangenaam werkklimaat. Het zal dan ook niemand verbazen dat er veel voor installatiebedrijven wordt gewerkt. Die hebben immers baat bij zo goed mogelijk werkende installaties, waar het inzetten van de meet- en regeltechniek van Quintess toe moet leiden. “De mogelijkheden zijn ongekend om inzichten te krijgen. Energie, water, gas, elektra: het is allemaal te monitoren. Wij kunnen hoe dan ook heel veel panden monitoren en zo heel veel data verzamelen”, stelt Hulstein enthousiast. “Zo krijg je helder wanneer en hoe verbruik plaatsvindt.” Dat begint vaak met het monitoren van de hoofdmeter. “Zo kunnen we besparingen snel inzichtelijk maken. Wij focussen ons op het verbruik van installaties, zodat daar waar nodig een optimalisatie kan worden doorgevoerd.”

Quintess

Investeren

Door inzicht te hebben in zowel het verbruik als in de installaties kan Quintess telkens weer met passende adviezen komen. Hulstein meldt dat zijn mensen het druk hebben met energievraagstukken, in deze tijden waar de energieprijzen nogal eens tot discussies leiden. “Energiebesparing is écht wel een trend. Optimalisatie begint met bewustwording. En het klinkt misschien tegenstrijdig: maar wil je gaan besparen, dan moet je investeren. Bijvoorbeeld in elektrameters op elke etage van je kantoor. Dan weet je zó waar je aan toe bent.” Quintess maakt gebruik van een heel divers gebouwbeheersysteem, dat alsmaar meer functionaliteiten herbergt. “Dat gaat veel verder dan alleen maar verwarming en koeling. Steeds meer bedrijven willen naar 0 op de meter, naar energieneutraal. Dat vraagt om maatwerk.”

‘Van A tot Z’

Natuurlijk wil Quintess in het eigen, gehuurde, bedrijfspand het goede voorbeeld geven. Als grote speler in de optimalisatie via meet- en regeltechniek is dat eigenlijk ‘adel verplicht’. De kwaliteit moet voor Hulstein centraal blijven staan: “Het kan wel sneller – ketel eruit, WKO erin – maar dan heb je ook meer voeding nodig. Wij kunnen het hele traject van A tot Z voor bedrijven begeleiden. We hebben alle kennis in huis, zijn als het ware een mix tussen een installateur en een meet-regelbedrijf. We hebben bovendien goede partijen om ons heen, voor bekabeling, het bouwen van regelkasten en het installeren van elektra.”  Om verder te kunnen groeien is Quintess altijd op zoek naar gedreven professionals.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten