Quintess denkt met bedrijven mee over duurzaam energieverbruik

Quintess verzorgt meet- en regeltechniek en is partner voor installatiebedrijven. Het bedrijf helpt graag de best mogelijke installatie te realiseren voor een comfortabel werkklimaat. Duurzaam en betaalbaar.

Quintess houdt zich bezig met het aansturen van energiebronnen zoals verwarming, koeling en luchtbehandeling. Duurzaam gebruik van energie is voor het bedrijf aan de orde van de dag. Zo wordt er nagedacht over vermindering van het gasgebruik, inzet van warmtepompen en het inzichtelijk maken van het energiegebruik.

Duurzaamheid is noodzaak

“Duurzaamheid is de laatste jaren nog meer onderdeel van ons werk geworden,” zegt Ronald Hulstein, vestigingsmanager van Quintess in Nijmegen. “We worden steeds vaker benaderd door klanten met de vraag hoe ze gas- en elektraverbruik kunnen verminderen en of we daarop advies kunnen geven. Naarmate de prijzen stijgen, wordt de noodzaak steeds groter.”

Van advies tot monteren en software maken

Quintess is onder meer partner voor Duratherm, een bedrijf voor bodemenergiesystemen, aard- en warmtesystemen. Voor het pand van Duratherm dacht Quintess mee over het efficiënt inzetten van de energiesystemen zoals zonnepanelen, windenergie en de warmtepomp. Ook gaf Quintess advies over de mogelijkheden van energie-opslag met accu’s.

De werkzaamheden van Quintess bestaan uit het uitwerken van een plan naar een P&ID schema en een lijst van benodigde componenten. Quintess engineert alle regelkasten zelf én maakt de software om alles in goede banen te leiden. Hulstein: “Verduurzaming kan over de hele linie. Vanaf het ontwerp tot aan service en onderhoud. Bij alles proberen we mee te denken aan een verduurzamingsslag die niet altijd meer hoeft te kosten.”

Alle kennis en expertise in huis

Quintess is met een man of tien een redelijk klein bedrijf. De medewerkers hebben alle kennis en expertise in huis. Ze kunnen bijvoorbeeld allemaal software schrijven, maar hebben ook ieder hun eigen specialisme. “We kunnen elkaar goed aanvullen,” zegt de vestigingsmanager. “Als klein team maken we grote projecten en doen we alles zelf. Alleen bekabeling besteden we uit, maar ook dat houden we onder controle.”

De systeemonafhankelijke specialist opereert door heel Nederland en heeft een vaste klantenkring. Het bedrijf kan door de korte lijnen snel schakelen. “Wij hebben het extra beetje kennis en ervaring om een project op een goede manier te doorlopen en af te ronden,” zegt Hulstein. “Je kunt ons omschrijven als de geoutsourcete meet- en regelafdeling voor andere bedrijven.”

Renovatie KMPG-gebouw tot smart building

In Amsterdam renoveert Quintess het KPMG-gebouw dat een smart building zal worden. Er worden bijvoorbeeld sensoren geplaatst, zodat inzichtelijk is waar in het gebouw zich mensen bevinden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld slimmer vergaderzalen plannen en reserveren. Dan hoeft niet het hele gebouw, maar alleen een gedeelte van het gebouw te worden verwarmd en geventileerd

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten