Pure Ingredients kiest wederom voor MAN

Geïnspireerd door uiteenlopende windstreken, produceert Pure Ingredients producten uit verschillende keukens die de basis vormen voor overheerlijke gerechten. Dagelijks gaan de chauffeurs van Pure Ingredients op pad om winkels te bevoorraden met diepgevroren producten om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van snacks, wraps en pizza’s.

Toen de huidige wagens verjongd moesten worden, koos Fleet Manager Peter Bastiaens wederom voor MAN. De ruimte in de cabine en het rijcomfort voor de chauffeurs voerden daarin de boventoon.

Levering tot aan de voordeur

Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients diverse halal diepvriesgerechten uit verschillende keukens. Met labels als Mekkafood, Lekker&Anders en Herrenhof bieden zij een toegankelijk assortiment voor iedereen die zo nu en dan wat anders op tafel wil. ‘We zijn ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen moet kunnen genieten van lekkere en eerlijke producten. Door minder gebruik te maken van kunstmatige ingrediënten, maar meer pure ingrediënten te gebruiken’, aldus Bastiaens. De producten worden verkocht via groothandelaren en door de zogenoemde ‘voordeurlevering’. Voor dat laatste maakt Pure Ingredients gebruik van 23 MAN’s TGL die als verkoopwagens de supermarkten bevoorraden. Dit gebeurt vanuit vijf vestigingen. Venlo voor de Nederlandse markt, Kaldenkirchen voor Noordrijn-Westfalen, Mannheim voor Centraal-Duitsland en de Elzas, München voor Beieren en Oostenrijk en tenslotte Mechelen voor België en Noord-Frankrijk.

Een vloot 2.0

‘De huidige vloot was verouderd. In 2019 hebben we uiteindelijk besloten om de vloot geleidelijk aan te gaan verjongen.’ Hoewel Bastiaens zelf een merkvoorkeur had voor MAN, was de keuze voor MAN niet op voorhand een uitgemaakte zaak. Het merk met de leeuw moest het opnemen tegen gedegen tegenstanders. ‘We vonden het belangrijk om een truckmerk te kiezen wat het beste bij ons zou passen. Daarom zijn we met diverse chauffeurs in gesprek gegaan en hebben we de verschillende A-merken uitgebreid onderzocht. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat MAN voor ons de beste auto is.’

Hoogste score

MAN bleek niet alleen in het gebruiksgemak de hoogst scorende, ook blonk hij uit in verbruik en rijcomfort. Andere dingen die onder aan de streep geleid hebben tot de keuze voor MAN, is de royale ruimte in de cabine, de ervaring met de werkplaats van Den Engelsen in Venlo en de aanwezigheid van de boordcomputer. ‘De aanwezigheid van de MAN RIO boordcomputer heeft een belangrijke rol gespeeld in de uiteindelijke keuze. Ik vind het enorm belangrijk dat we aan de hand van data goed kunnen inzoomen op de actualiteit van het voertuig. Verder wilden we rijstijlen kunnen monitoren om de Total Cost of Ownership van het voertuig laag te houden. Verbruik is een zwaarwegend argument om voor MAN te kiezen, maar dan moet je dat ook blijvend kunnen volgen.´ Uiteindelijk heeft de directie besloten voor MAN te kiezen, afgaande op de adviezen van Bastiaens en de ervaringen van de chauffeurs.

Vrachtwagen op straat

Truckmentaliteit

‘Peter Laumans’, antwoord Bastiaens vastberaden op de vraag hoe hij bij Den Engelsen terecht is gekomen. ‘Ik heb Peter Laumans hoog zitten. Hij is onze accountmanager en we zijn enorm tevreden over hem. Ook de werkplaats in Venlo is superieur! Het succes zit hem daar echt in de mensen die er werken. Daar heerst echt nog een truckmentaliteit in service, betrouwbaarheid, dag en nacht voor je klaarstaan en altijd die stap extra zetten. Ik heb dat bij een ander nog niet eerder zo ervaren.’ De betrouwbaarheid en servicegerichtheid van een organisatie is voor Bastiaens het belangrijkste aan een leverancier. Hier voldoet niet alleen Den Engelsen in Venlo aan, maar ook MAN.

Een MAN wagenpark

Nu, twee jaar later, staat de teller bij Pure Ingredients maar liefst op 21 splinternieuwe MAN’s TGL. Bastiaens heeft er onlangs zelfs nog drie nabesteld. ‘We zijn uitermate tevreden. Als we morgen weer een auto nodig hebben, dan zal het zonder twijfel weer een MAN zijn en zullen we ook direct weer bij Peter Laumans aankloppen. We kunnen de kwaliteit van onze diepgevroren producten garanderen bij het leveren, mede door de betrouwbaarheid en de service van MAN.´

Auteur: Eline van Mensvoort, Den Engelsen Bedrijfswagens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten