Protekta winnaar prestigieuze InfraTech Product Innovatieprijs 2021

Met hun innovatieve methode om houten palen te koppelen heeft Protekta de InfraTech Product Innovatieprijs 2021 in de wacht gesleept. Dat werd bekend gemaakt tijdens de InfraTech beurs, een van de grootste beurzen wereldwijd op het gebied van infratechniek.

De prijs werd toegelicht door Juryvoorzitter & Voorzitter Bouwend Nederland Maxime Verhagen. De Product Innovatieprijs werd uitgereikt door Jurylid, Tjeerd Roozendaal, Hoofdingenieur-directeur Programma’s Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat.

Gebruikte houten palen aan het einde van hun levensduur worden vaak niet hergebruikt, terwijl het grootste deel nog in perfecte staat is. Met het koppelen van houten palen volgens de innovatie methode van Protekta krijgen ze een nieuw leven. De methode kan toegepast worden bij bestaande kunstwerken, waarbij ze een koppeling kunnen uitvoeren onder en boven water. Alle waterbouw kunstwerken kan Protekta afzagen op de luchtwaterlijn, vernieuwen en of koppelen met gerecycled hout, waarna ze deze herstellen met de herstelmethode. Uit constructieve berekeningen is gebleken, dat zo even sterke palen worden gerealiseerd ten opzichte van nieuwe palen. Recyclen is de meest duurzame methode voor het besparen van CO2-uitstoot, en tevens om verspilling van tropisch hardhout tegen te gaan.

Protekta is al jaren bezig om hout op een duurzame manier te herstellen, gerecyclede palen op een duurzame manier herstellen is nog duurzamer. Gerecycled hout kan Protekta met haar herstelmethode nogmaals een levensduurverlenging geven. Deze duurzame cirkel kan herhaald blijven worden tot ca. 100 jaar.

SourceProtekta
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten