Pothelm.nl, constante zoektocht naar uniekheid

Mooie en unieke producten die niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn, daar streeft het bedrijf Pothelm naar. Pothelm.nl uit Hengelo is een webshop voor de retromarkt van klassieke auto’s, motoren en brommers. Ze verkopen motor- en autosport kleding en accessoires die je niet in de gemiddelde motorzaak zult vinden.

Ondernemer Coen Denkers is de eigenaar van het bedrijf en is constant op zoek naar fraaie en vooral betaalbare producten waar vraag naar is. Voor hem is dit een hobby op zich. “Het heeft geen nut om hele dure producten te gaan aanbieden, wat wij willen verkopen is niet voor de algemene motorsport. Het grootste gedeelte van onze klanten zijn mensen die met lekker weer een stukje willen toeren op bijvoorbeeld een Zundapp of een chopper. Deze doelgroep is op zoek naar iets moois en het mag ook wel iets meer kosten, maar het moet wel betaalbaar blijven, veilig zijn en het liefst uniek zijn.”

Totaalplaatje

Pothelm.nl bestaat inmiddels al meer dan tien jaar en is ooit begonnen als hobby vanaf een zolderkamer. De liefde voor oude brommers is uitgegroeid tot een goedlopende webshop met een breed assortiment. Het begon met tien verschillende helmen en is inmiddels uitgebreid naar een breed scala van verschillende soorten helmen, motorbrillen, handschoenen en vele accessoires. Elk jaar wordt het assortiment groter met producten om naast het voertuig het plaatje compleet te maken. De slogan van het bedrijf luidt niet voor niets ‘Maakt jouw tourbeleving compleet’. De meeste klanten zijn op zoek naar een helm, maar daarnaast zoeken ze vaak ook een daaraan gerelateerde motorbril of andere motorbescherming. “De klant is op zoek naar het totaalplaatje, dit plaatje moet kloppen. Wij helpen ze hier graag bij. Dat ene mooie helmpje of handschoenen maakt het helemaal af. Ze zijn niet op zoek naar een moderne integraalhelm. Ze zijn op zoek naar een jethelm met een retro uitstraling die past bij een oude brommer, motor of klassieke auto.”

Fysieke winkel

Op de vraag of er ooit een fysieke winkel zal komen antwoord Denkers “Klanten zijn altijd welkom om op afspraak langs te komen om te passen, maar we willen flexibel blijven en niet met bijvoorbeeld strikte openingstijden werken. Online is de toekomst en hier ligt ook onze kennis en expertise. Hier ligt onze kracht en de kracht van het bedrijf. We hebben een goede, strakke website met eigen productfoto’s en we merken dat dit goed werkt. We blijven nog steeds groeien en zijn altijd op zoek naar nieuwe producten. Door corona is dat op dit moment iets moeilijker, maar het rondneuzen zal nooit stoppen. In de toekomst willen we wellicht uitbreiden met bijvoorbeeld jassen en andere kleding, het is nu alleen wat pittiger om wat nieuws te vinden.”

Duurzaam

Denkers is naast Pothelm.nl ook eigenaar van CVFishing en Wallbox Discounter. De twee laatstgenoemden zijn ook webshops en Denkers probeert zoveel mogelijk duurzaam bezig te zijn. “Als ondernemer vind ik het belangrijk om te recyclen. Mijn ondernemingen hebben als bedrijf zijnde een stukje verantwoordelijkheid voor de maatschappij. Als bedrijf kunnen we al zoveel meer doen dan als individu. Wij gebruiken bijvoorbeeld gerecycled verpakkingsmateriaal en we proberen de verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Als online business zijn wij sowieso al een stuk groener en ik ben van mening dat alle kleine beetjes helpen, hoe klein dan ook.”

Groeiend assortiment

Pothelm.nl blijft in populariteit stijgen. Retro en vintage komt weer helemaal terug in de mode en veel mensen zijn op zoek naar producten van vroeger. Om hierop in te spelen blijft het bedrijf constant op zoek naar accessoires die perfect passen bij bijvoorbeeld een Vespa of een oldtimer. Het assortiment wordt in die zin alleen maar groter en breder. Wel willen ze altijd terug naar de kern om een uniek assortiment te behouden en willen ze niet met de massa mee. “Liever klein dan megagroot, maar wel altijd willen blijven groeien.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten