Plano Plastics breidt verder uit: in gebouw én klantenkring

Amper twee jaar geleden nam Plano Plastics, een innovatieve en dynamische speler in de kunststofbranche, de intrek in een gloednieuw bedrijfspand in Veldhoven. Inmiddels is dit pand alweer uitgebreid met een nieuwbouwdeel, ter grootte van 3.200 m², dat in oktober 2021 in gebruik wordt genomen. Directeur Michiel van Rijsingen vertelt waarom zijn bedrijf al zo snel uit het jasje groeide.

“Net voor de verhuizing in 2019 kregen wij een nieuw product in ons assortiment: Alucobond. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige gevelplaten die, door hun samenstelling, voldoen aan de hoogste eisen rondom brandveiligheid. De gevelplaten waren voorheen enkel in grote volumes te bestellen, direct bij de fabriek. Drie jaar geleden zijn wij officieel distributeur van Alucobond geworden. Wij leveren deze platen nu uit voorraad, in ruim 50 kleuren en in alle gewenste volumes. Hierdoor kan dit prachtige product ook in kleinere projecten worden gebruikt.”

Nieuwbouw op ‘groot formaat’

De gevelplaten van Alucobond zijn behoorlijk groot, zo’n vijf, zes meter lang. “De afmetingen van de doorgangen en de opslagcapaciteit van ons huidige bedrijfspand waren daar niet op gebaseerd. Door de extreme vraag naar Alucobond steeg het volume dat wij verwerken enorm. Daarom hebben we besloten een nieuwe hal ernaast te bouwen, die helemaal is ontworpen voor de opslag en de handling van deze groot formaat platen.”

Het bestaande pand en de nieuwbouw zijn met elkaar verbonden middels een tunnel van 13 meter breed, die de Drive Through wordt genoemd. Trucks kunnen tussen de gebouwen door rijden en droog laden en lossen. De nieuwe expeditie ruimte grenst direct aan de tunnel.

Overname Underwater Windows

Aan de voorzijde van de nieuwbouw neemt Underwater Windows uit Zutphen zijn intrek. Dit succesvolle bedrijf werd in januari 2021 overgenomen door Plano Plastics. Zij leveren en installeren wereldwijd op maat gemaakte onderwaterramen van plexiglas. “Deze werkzaamheden sluiten perfect aan op ons productportfolio en onze ambitie om in de breedte te groeien”, aldus van Rijsingen.

Verschuiving in klantenbestand

Plano Plastics gaat de focus steeds meer verschuiven van de kleine maatwerk volumes in de sign & displaymarkt naar standaardwerkzaamheden voor grote industriële klanten. “Wij kunnen hen als service partner optimaal ondersteunen met een hoge leveringsbetrouwbaarheid en een goede kwaliteit van producten. Onze industriële klanten hebben een assortiment van tientallen gestandaardiseerde producten uit kunststof. Als preferred supplier ontvangen wij maandelijks een bestelling, vaak voor grote volumes die wij in serie produceren. Het vooraf weten waar je aan toe bent en het werk goed kunnen inplannen, geeft zoveel meer rust en lucht in onze organisatie.”

Investeren op toekomstige groei

Bij de verhuizing twee jaar geleden naar Veldhoven werd al fors geïnvesteerd op deze toekomstige groei met een uitbreiding van het machinepark en robotisering van het magazijn. “Dat was destijds best een risico, maar dat heeft goed uitgepakt. We hebben nog steeds voldoende capaciteit om verder door te groeien in omzet.”

Werven nieuw personeel

Om extra personeel te werven voor de groeiende business lanceerde Plano Plastics de website werkenbijplanoplastics.nl. Daar zijn alle open vacatures te vinden. Ook deden ze een ludieke huis-aan-huis flyeractie in een grote aangrenzende woonwijk, om middelbare scholieren te enthousiasmeren voor een bijbaantje in hun bedrijf. Met goed resultaat: zo’n 12 jongeren worden momenteel ingewerkt om bij grote serieproducties in de avonduren en het weekend te ondersteunen. “’Bij jullie werken is zoveel leuker dan vakken vullen in de supermarkt’, krijgen we als reactie. En dat snap ik goed”, lacht Michiel trots. “Wij zijn een leuk en dynamisch familiebedrijf, waar nu 74 mensen werken. Onze medewerkers hebben volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, middels cursussen en opleidingen. Je krijgt bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We gaan lekker informeel met elkaar om. Ik ken iedereen bij voor- en achternaam. En van de meeste weet ik zelfs ook nog hoe hun kinderen heten. Bij ons zijn mensen echt geen nummertje!”

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten