Pi Metal Parts: nieuwe naam voor vertrouwde Sanders kwaliteit

Een 20-jarig jubileum, dat moet gevierd worden! Internationale Vormenfrezerij Sanders uit Reusel geeft zichzelf bij deze feestelijke gelegenheid een wel heel bijzonder cadeau: een nieuwe bedrijfsnaam. Vanaf 1 maart 2021 gaan ze door het leven als Pi Metal Parts.

“Onze oude naam hebben mijn broer en ik bij de oprichting 20 jaar geleden gekozen, omdat het weergaf wat we deden”, vertelt directeur Thomas Sanders. “Maar inmiddels is er veel veranderd en dekt die naam niet meer de lading van onze huidige werkzaamheden. Nadat mijn broer in 2018 uit het bedrijf is gegaan, groeide bij mij de behoefte aan het re-branden van de organisatie. We waren echt toe aan een nieuwe huisstijl, een nieuwe website én een nieuwe naam, die ook door onze vele internationale klanten beter te begrijpen is.”

Samenwerking cruciaal

Sanders riep de hulp in van BlueBox, een online marketing en communicatiebureau. “We zijn eerst in een aantal sessies gaan ontdekken wat nou eigenlijk het DNA is van het bedrijf”, vertelt Marieke van Dijk van BlueBox. “Wat is de kern van je werkzaamheden en waarom doe je de dingen zoals je ze doet.” Thomas vult aan: “Daar kwam uit dat samenwerking voor ons de belangrijkste voorwaarde is voor het welslagen van iets. Wij zijn met ons bedrijf een schakel midden in een veelzijdige keten. Met aan de ene kant toeleveranciers en aan de andere kant internationale industrieën waar we onze componenten aan leveren. Om dat zo optimaal mogelijk te laten verlopen is samenwerking cruciaal, dáár halen we onze winst uit. En natuurlijk ook de samenwerking met onze medewerkers, die ons grootste kapitaal vormen.”

Mensen naast elkaar

“Ik ben altijd al trots op mijn bedrijf en de medewerkers geweest. Maar nu nog een beetje meer, want door deze re-branding klopt het totaalplaatje gewoon veel beter.”

Een nieuwe naam vol symboliek

“Sanders wil dus excelleren op de relatie”, zoals Marieke het samenvat. Op basis van die strategische keuze werd een plan uitgerold voor de re-branding. Een nieuwe naam was een grote wens van Thomas. Een naam die pakkend was, kort en krachtig en internationaal goed klonk. “Daar hebben we weken over gedaan”, lacht Thomas. “Maar uiteindelijk zijn we heel blij met Pi Metal Parts als nieuwe naam. Het getal PI is een wiskundige constante, die wij in onze dagelijkse werkzaamheden veel gebruiken. Het gaat over de juiste verhouding. We zoeken in de samenwerking constant de juiste verbinding en de juiste verhouding. PI wordt gebruikt in berekeningen voor de omvang van een cirkel. Ook dat is een mooie symboliek. Bij ons moet de cirkel rond zijn om alles op tijd klaar te hebben. Metal is meteen duidelijk, want al onze componenten zijn van metaal. En Parts slaat natuurlijk op ons eindproduct; onderdelen voor de vele industrieën waar we voor werken.”

Warme kleuren

Het logo en de huisstijl zijn vormgegeven in de kleuren wijnrood met oranje. “Het zijn kleuren die afwijken van het meer gebruikelijke blauw-grijs-zwart dat je in deze branche veel ziet”, zegt Marieke. “Maar juist met die warme kleur rood benadrukken we de relatie en de samenwerking. Oranje staat voor daadkracht en resultaat, want ook daar kun je bij Pi Metal Parts van op aan.”

Een nieuwe uitstraling met meer zichtbaarheid

Thomas Sanders koos ervoor alles in één keer door te voeren. “Op 1 maart gaat de nieuwe website live, trekken onze medewerkers hun nieuwe bedrijfskleding aan, staat het nieuwe logo op ons gebouw, is de huisstijl overal doorgevoerd, krijgen klanten een nieuwsbrief met presentje en nemen we de telefoon op met Pi Metal Parts. We zullen in de toekomst ook meer zichtbaar zijn via social media. En natuurlijk hopen we later in het jaar alsnog een open dag te organiseren en een mooi jubileumfeestje met zijn allen te mogen vieren!”

Neem een kijkje op de nieuwe website van Pi Metal Parts: www.pimetalparts.nl.

Auteur Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten