Pi Metal Parts draait op volle toeren

Een klein bedrijf met grote ambities. Pi Metal Parts is een metaalbewerkingsbedrijf in Reusel. Gespecialiseerd in het frezen en draaien van hoogwaardige fijnmechanische componenten en het maken van matrijzen. In een klein bedrijf moet je vaak van meerdere markten thuis zijn. Kevin van Lierop kan daarover meepraten.

Hij is operationeel manager en verantwoordelijk voor o.a. de planning van personeel en machines. Momenteel staat hij, door de aanhoudende drukte, bijna dagelijks zelf aan de freesmachine. “Tijd voor een groeistap”, vinden Kevin en Managing Director Thomas Sanders.

Groeistap

Binnenkort gaat Pi Metal Parts de vacature uitzetten voor een CNC Frezer met CAD/CAM ervaring. Kevin: “We zijn een klein bedrijf, met zes medewerkers. Het is voor ons een mooie groeistap als we daar een zevende persoon aan kunnen toevoegen”. Ook al is het nog steeds moeilijk in deze markt om aan goed opgeleid personeel te komen, toch ziet Kevin de invulling van de vacature rooskleurig in. “Ons personeel is ons goud. Pi Metal Parts staat er in de regio om bekend dat het hier goed werken is. We hebben niet alleen goede arbeidsvoorwaarden, maar waar nieuwe mensen vooral op af komen, is de afwisseling die ze bij ons hebben. Zo’n CNC frezer staat bij ons niet alleen maar te frezen, hij gaat ook programmeren. Onze medewerkers schrijven bijna allemaal hun eigen programma’s en maken hun eigen producten. Hoe geweldig is dat? Die zelfstandigheid, creativiteit en diversiteit worden vaak enthousiast ontvangen door sollicitanten. We zijn ook altijd heel trots als een nieuw product uit de machine rolt dat een collega van A tot Z zelf heeft geprogrammeerd en gefreesd. Na een mooi groot project wordt dit wel eens gevierd met een worstenbroodje of een heerlijk pintje op vrijdagmiddag’’, lacht Kevin

A-merk machines

Pi Metal Parts hanteert een hoge kwaliteitsstandaard. Daarom werken ze met de modernste machines om de matrijzen en fijnmechanische componenten te maken. De nieuwste aanwinst is een Hedelius Forte 85 freesmachine. Hiermee worden enkelstuks en middelgrote maatwerk series op 14.000 toeren gefreesd. Dat doet Pi Metal Parts o.a. voor de verpakkingsindustrie, machinebouw, voedselverwerkende industrie, offshore scheepsbouw en ze maken onderdelen voor chipmachines. “De nieuwe CNC Frezer heeft het geluk dat hij straks aan deze splinternieuwe machine mag staan”, vertelt Kevin.

Spilrendement verhogen

Kevin wil zich meer gaan richten op het optimaliseren van de planning, o.a. voor de nieuwe freesmachine. Kevin: “Je wil zo effectief mogelijk plannen, zodat machines een zo hoog mogelijk spilrendement halen.” Het spilrendement is het aantal uur per dag dat de hoofdspillen van de verspanende machine daadwerkelijk in actie zijn. Kevin legt het als volgt uit: “Als een medewerker pauze heeft, staat de machine stil. Dat wil je liever niet, dus je kunt er ook voor zorgen dat de machine doordraait. Ook als de medewerker de machine moet programmeren voor een nieuw product, kun je de hoofdspil ondertussen een ander product laten bewerken. Een kwestie van goed plannen dus.” Hoe hoger het spilrendement, des te sneller de volgende groeistap bij Pi Metal Parts voor de deur staat. Kevin hoopt zijn nieuwe collega dan ook snel te mogen verwelkomen.

Meer informatie?

Wil je niet wachten op de vacature, maar heb je nu al interesse? Stuur dan een e-mail naar info@pimetalparts.nl t.a.v. Thomas Sanders, Managing Director. Of neem contact op via 0497 – 645 890.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten