Pi Metal Parts breidt machinepark verder uit

In het jaar dat ze hun 20-jarig bestaan vieren en in maart een complete re-branding doormaakten, blijft Pi Metal Parts in Reusel volop investeren. Niet alleen in het moderniseren van de kantoren, maar ook in het machinepark.

Sinds eind augustus prijkt er een spiksplinternieuwe freesmachine van het A-merk Hedelius in de productiehal.

“Met deze nieuwe freesmachine, ook wel een CNC-bewerkingscentrum genoemd, zijn wij in staat om voor onze klanten veel grotere metalen onderdelen en werkstukken te maken, in mooie vormen tot wel 1.65 meter lang”, zegt directeur Thomas Sanders. “De machine heeft namelijk een werkbereik van 1650 bij 850 bij 800 mm. Het maximum werkbereik van onze andere machines gaat tot 1000 bij 800 mm.”

Het duurde een week om de nieuwe aanwinst, met afmetingen van 6 bij 3,5 bij 3 meter, te installeren. De medewerkers volgden een cursus om alle nieuwe technische snufjes en machine-specifieke zaken onder de knie te krijgen. Het allereerste product dat werd gemaakt was voor eigen gebruik: een opspanplaat, waarmee in het productieproces matrijzen en fijnmechanische producten flexibeler kunnen worden opgespannen.

“Meer flexibiliteit en kwaliteit, dat is echt wat deze machine ons brengt”, legt Sanders uit. “We kunnen meerdere werkstukken naast elkaar opspannen en langere looptijden maken voor grote series. De machine kan daardoor ’s nachts onbemand draaien en meer spiluren maken. We kunnen hierdoor niet alleen kwalitatief nog beter werk leveren, meer ook meer werk qua aantallen en afmetingen.”

Pi Metal Parts maakt in 2021 het succesvolste jaar ‘so far’ door. “Met de re-branding hebben we echt een professionaliseringsslag gemaakt, waar we veel positieve reacties op krijgen ,zowel van onze medewerkers als van relaties. We hebben volop opdrachten en met deze nieuwe investering in ons machinepark zetten we een volgende stap vooruit. We hopen volgend jaar een open dag te organiseren, om bezoekers te laten zien hoe mooi ons bedrijf is geworden. Want, en dat mag iedereen weten, daar zijn we best trots op!”

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten