Pharmi wint Brainport voorronde Nationale Zorginnovatieprijs

Pharmi heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 gewonnen. Dat werd donderdagmiddag 25 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners.

In samenwerking met Máxima MC organiseerde Coöperatie Slimmer Leven, de digitale voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid. Pharmi mag namens deze regio deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 tijdens het online Health Valley event op 11 maart.

Pharmi

De innovatie Pharmi is de allereerste digitale apotheek in Nederland. Pharmi integreert verschillende bestaande gevalideerde medicijninformatie in 1 platform. Het is een app, een empathische virtuele assistent en een Zorgdashboard. Pharmi zorgt voor het behoud van zelfmanagement voor de patiënt, creëert efficiëntie voor de apotheker en verankert ‘zorgplicht’ voor zorgverzekeraars.

Juryvoorzitter Marcel de Pender (Directeur Slimmer Leven) lichtte de keuze voor de winnaar toe: “Pharmi heeft een hele duidelijke meerwaarde voor zowel het individu als apotheken en zorgverzekeraars, maar ook voor het gehele zorgsysteem. Dit maakte dat de jury vrij snel consensus vond over de winnaar van de Brainport Voorronde”.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten, de innovatie versneld op te schalen en een prijs te winnen om de onderneming op te schalen. De finale wordt op 11 maart tijdens het online Health Valley Event gehouden. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld (€10.000,- van de vakjury en €5000,- voor de publieksprijs) en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.

De volledige livestream van de voorronde is terug te kijken via deze link.

Lees hier het complete artikel

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten