Persoonlijke band met personeel en leveranciers maakt van AC Diana betrouwbare partner

Bij AC Diana uit Valkenswaard voelen de medewerkers zich uitstekend op hun plek. Hoe komt het toch dat de industriële spuiterij zo weinig verloop kent? Directeur Adrie Cuijten: “In ons bedrijf gaan we familiair met elkaar om. Daarnaast zijn onze mensen heel tevreden met de arbeidsvoorwaarden.”

Eén van die arbeidsvoorwaarden is naast een aantrekkelijk salaris een gunstig aantal adv dagen. Bovenop de standaard 25 vrije dagen krijgen alle medewerkers 13 ADV dagen. Naarmate medewerkers ouder worden, loopt het aantal dagen op.

Flexibiliteit

Cuijten benadrukt dat AC Diana zich flexibel opstelt tegenover de medewerkers. Dat is volgens hem ook wat mensen waarderen in de werkgever. “Als er eens iets is en mensen moeten plotseling weg, dan kan dat.” De directeur neemt ook een open houding aan naar medewerkers: “De deur staat altijd open en ik probeer iedereen te helpen.”

Onderlinge band

Inmiddels lopen dagelijks zo’n 35 medewerkers de werkvloer op van AC Diana. Het bedrijf weet uit ervaring dat oprechte interesse voor personeel een stevige bijdrage levert aan het opbouwen van een goede band tussen werkgever en werknemer. “Ook op de momenten dat het in de privé-situatie van onze medewerkers even niet meezit, zijn we er. In goed overleg is hier veel mogelijk.”

Jubilea

De mensen die we via het uitzendbureau inhuren, komen vaak al snel bij het bedrijf in vaste dienst. Dit jaar viert AC Diana meerdere jubilea van werknemers. Zo is er een 12,5-jarig jubileum, een 25-jarig jubileum en zelfs een 40-jarig jubileum. Medewerkers die net de 60 jaar zijn gepasseerd, willen soms een dag in de week minder werken. Dat kan bij AC Diana. Tegelijkertijd ziet de directeur regelmatig medewerkers na hun pensionering door blijven werken. Een 72-jarige spuiter nam recent pas afscheid en een 68-jarige medewerkers werkt nog steeds hele dagen als controleur inpakken. Een win-win situatie voor werkgever en werknemer. “In de coating-industrie zijn vakmanschap en ervaring belangrijke factoren. Mensen zien ons als een betrouwbare en aantrekkelijke werkgever, waar klanten bouwen op kennis en ervaring.”

Compleet product afleveren

Naast poedercoating en natlakken onderscheidt het bedrijf zich in hoogglanscoating en zeefdrukken. Door zeefdrukken als extra service aan te bieden, levert het bedrijf een compleet product af aan de klant. Al jaren is de medische wereld één van de belangrijkste opdrachtgevers, een sector die hoge eisen stelt aan nauwkeurigheid en vakmanschap.

Lange termijn relatie

Het bedrijf onderhoudt met medewerkers in vaste dienst een goede band en doet dat ook met mensen die van buitenaf worden ingezet. “De meeste leveranciers kennen we al meer dan 25 jaar. Dat zijn bijvoorbeeld leveranciers van lak of chemicaliën. We spreken niet zomaar de eerste de beste aan en gaan echt voor een lange termijn relatie. Met de bedrijven die we inhuren én met de klanten waar we voor werken.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten