Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Yuverta mbo regio Gelderland
Onderwijs

Yuverta

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf nu samen verder als één onderwijsorganisatie: Yuverta.

Thuis in de toekomst

Yuverta wil écht van betekenis zijn voor leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.

Persoonlijk en dichtbij

Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis. Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn verankerd in regio’s. We hebben 53 scholen van waaruit we het onderwijs verzorgen, we hebben 9 regio’s waarbinnen we de samenwerking met bedrijfsleven en onze onderwijsvernieuwing vormgeven. Daarnaast biedt Yuverta op locatie cursussen en trainingen voor particulieren, werkgevers en werknemers aan. Behoefte aan scholing voor jezelf of je personeel? Neem dan contact met ons op.

Onze vmbo-scholen in Gelderland:

Yuverta vmbo Nijmegen: uniek in de regio

Yuverta vmbo Nijmegen staat voor veiligheid, kleinschaligheid en afwisseling. In de regio Nijmegen zijn wij de eerste Eco-school (internationaal keurmerk voor duurzame school) én de enige school voor vmbo-groen. Leerlingen volgen vakken zoals Dier, Bloem en Outdoor. De school is persoonlijk en overzichtelijk. Ook is Yuverta vmbo Nijmegen de enige school in de regio waar je praktisch bezig kunt zijn als je havo in je advies hebt. Op het Groene Lyceum haal je in zes jaar tijd je vmbo diploma én een mbo niveau 4-diploma. Perfect voor leerlingen die graag leren door te doen.

Yuverta vmbo Kesteren: excellente school in Neder Betuwe

Yuverta vmbo Kesteren is een kleine, overzichtelijke school. Naast ‘gewone’ vakken werk je bij ons met voeding, dieren en planten. Als school bieden wij iedere leerling waar mogelijk een traject op maat. Een vak op een hoger niveau volgen, je dag rustig opstarten onder begeleiding of extra ondersteuning nodig? Yuverta vmbo Kesteren biedt maatwerk voor leerlingen die daar behoefte aan hebben. Dat doen we zó goed, dat de jury ons heeft uitgeroepen tot Excellente School. Ook Yuverta vmbo Kesteren biedt het Groene Lyceum aan voor leerlingen met een havo advies.

Onze mbo-scholen in Gelderland:

Yuverta mbo Nijmegen: dé opleidingsplaats voor groene beroepen in Nijmegen

Leren met passie voor Stad en mens, Tuin en landschap en Dier. Een bijzondere driehoek tussen groen, dier en mens, met onze studenten als middelpunt. Daar draait het onderwijs van Yuverta mbo Nijmegen om. Dat doen we samen met bedrijven uit de regio en met moderne faciliteiten die passen bij innovaties in de praktijk. Zoals onze Landschapshal, ons Dierenverblijf en de Dierenartspraktijk. Yuverta mbo Nijmegen is groene hotspot in de regio op het gebied van Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting. Hierbij werken we intensief samen met het regionale bedrijfsleven. Dit doen we onder andere door middel van verrijking van het lesprogramma door gastlessen, projecten in de praktijk en docentenstages. Uit handen van Branchevereniging VHG hebben wij het certificaat voor ‘Excellente School’ ontvangen.

Yuverta mbo Geldermalsen: hotspot voor fruitteelt en techniek

Yuverta mbo Geldermalsen is een prettige, kleinschalige school waar werken en leren samenkomen. Onze studenten ontwikkelen hier eigen talenten in een open, relaxte sfeer. De school biedt actieve en praktijkgerichte opleidingen in Teelt en techniek, Buitensport, Eco en Wildlife en Dier. Ons eigen dierenverblijf, de eco-tuin en het eigen sportmateriaal worden volop ingezet tijdens praktijklessen. De school heeft samen met Aeres en het bedrijfsleven de Fruit Tech Campus opgericht, waar onderwijs op het gebied van teelt, technologie en data binnen de fruitsector wordt samengebracht. Niet voor niets is Yuverta mbo Geldermalsen hotspot voor fruitteelt en techniek.

Yuverta mbo Velp: unieke groene mbo-school

Als groene mbo-school is Yuverta mbo Velp uniek in Nederland. Nergens anders vind je een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving met onder andere Boomverzorging, Bos- en natuurbeheer, Eco en wildlife en Watermanagement. Deze domeinen sluiten perfect aan bij de blauw-groene thema’s van de toekomst. Bovendien staat Yuverta mbo Velp op een unieke locatie: op het enige kennislandgoed van Europa. Kennislandgoed Larenstein wordt dankzij zijn grote soortenrijkdom, verschillende grondsoorten en waterpartijen, volop gebruikt in de vele praktijklessen die buiten plaatsvinden.

www.yuverta.nl

Yuverta

Leren over groen in het groen.