Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

WA CUSTOMS
Bedrijven

WA Customs Douane-expediteur 

Gespecialiseerd in internationaal ondernemen 

U wilt internationaal zaken doen: uw bedrijf loopt goed, tijd om over de landsgrenzen te gaan kijken. Aan welke regels op het gebied van import en export moet u dan voldoen? Zijn er landen waar bepaalde restricties voor gelden? En wat zijn eigenlijk de gevolgen van de Brexit voor handel met het Verenigd Koninkrijk? Allemaal vragen waar douane-expediteur WA Customs u graag bij helpt!

Nederland is altijd al groot geweest in internationaal handel drijven. En met de nog steeds toenemende globalisering is onze rol hierin ook nog steeds groeiende. Maar handelen over de grens brengt regels met zich mee en wie zich daar niet aan houdt kan voor nare verrassingen komen te staan. WA Customs is gerenommeerd en gespecialiseerd douane-expediteur en adviseert u graag over de (steeds veranderende) regels en wetgeving waar u rekening mee dient te houden bij handelen met het buitenland.

Advies en uitvoering

Zo is WA Customs regelmatig als adviseur aanwezig bij bijeenkomsten omtrent het zaken doen met specifieke landen, georganiseerd door bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Bedrijven die zich willen oriënteren op de internationale markt zijn bij WA Customs dan ook aan het juiste adres. Wij kunnen u alles vertellen over de documenten die voor in- of uitvoer naar bepaalde landen nodig zijn, welke goederen wel en niet zijn toegestaan en we zorgen in de praktijk voor een snelle afhandeling van import-, export- en doorvoeractiviteiten.

De gevolgen van Brexit

De naderende Brexit onderstreept het belang van het werk van de douane-expediteur. Zodra de uittreding van het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 2021 een feit is, kan er niet langer vrij gehandeld worden met het land maar gelden er andere regels. Dit heeft directe gevolgen voor Nederlandse bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk, op zowel de fysieke goederenstroom als op administratief niveau. Zo zal onder meer de hoeveelheid benodigde douanedocumenten voor in- en uitvoer met zo’n 25% toenemen. 

De juiste ondersteuning

WA Customs volgt alle veranderingen met betrekking tot de Brexit op de voet, zodat wij u kunnen voorzien van het beste advies. Zo weten we inmiddels dat de oorsprong van goederen van groot belang gaat zijn bij handel met het VK. Het is daarom zaak om hiervoor op tijd de juiste papieren aan te vragen. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde vergunningen te verkrijgen die toekomstige moeilijkheden kunnen verlichten. WA Customs legt u graag uit welke mogelijkheden en oplossingen er zijn voor uw bedrijf of organisatie.

Waarom kiezen voor WA Customs? 

  1. Strategisch gelegen op de grens van Nederland en België, tussen de belangrijke havens van Antwerpen en Rotterdam.
  2. Zeer ruime openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 07.00u tot 21.00u.
  3. ISO- en AEO-gecertificeerd en uitgerust om door heel Nederland geautomatiseerd uw douanezaken te verzorgen.