Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

VROLIJK B.V., BOUWBEDRIJF
Bedrijven

De meerwaarde van doortastende engineering in de bouw

Bouwbedrijf Vrolijk is een groeiende speler in verschillende sectoren, van utiliteitsbouw tot flinke woonprojecten. Omdat de nadruk erg ligt op grondige engineering, is de organisatie een gewilde partner voor bedrijven die vooral kijken naar resultaat en effectiviteit. Zelfs buiten de landsgrenzen…

Mitchel Sonneveld is commercieel manager bij Bouwbedrijf Vrolijk en daarmee één van de 135 mensen die hier werken aan de meest uiteenlopende projecten, voor een al net zo gevarieerd netwerk aan opdrachtgevers. “We verzorgen allerlei projecten”, vertelt hij. “Van logistiek vastgoed, waaronder ook koelhuizen, tot industriële panden en kantoren voor bijvoorbeeld het MKB. Maar ook woningbouw behoort tot onze specialismen. Dan moet je wél denken aan grotere projecten, we zijn dermate gegroeid dat we niet meer zijn ingericht op één enkele woning realiseren.” Dat klinkt heel eerlijk, en precies dat is waarom opdrachtgevers graag zaken doen met dit bouwbedrijf. De manager legt uit: “We houden van transparant communiceren, over bijvoorbeeld tarieven maar ook over onze aanpak. Dat is wat onze relaties zoeken. Zonder die openheid is er geen match.”

Nieuw hoofdstuk

Slimme oplossingen en in alles meedenken, dat is in grote lijnen waardoor Bouwbedrijf Vrolijk een landelijke speler werd die door klanten tevens wordt gevraagd soms elders projecten te realiseren, in het buitenland. Mitchel: “We zijn ook niet voor niets verhuisd. Het onderkomen in Zevenbergen werd te klein dus voortaan zijn we in Moerdijk (red. inmiddels in Breda) te vinden. Hier is weer alle ruimte om onze opdrachtgevers bij te staan, van een eerste idee bespreken tot de uitwerking van voorstellen en daarna de realisatie.” Voor hem en zijn collega’s blijft daarbij het mooiste aspect dat ondernemers soms echt wat anders opgeleverd krijgen dan wat ze in eerste instantie in gedachten hadden, maar wél een pand dat precies aansluit bij wat ze werkelijk nodig hebben.

“Dat komt mede door onze engineering”, legt Sonneveld uit. “Daar zijn we zeer ervaren in en dat vertaalt zich in praktijkgerichte oplossingen die bovendien voor reële bouwkosten gerealiseerd worden. Tijdens het uitwerken van bouwplannen zien we snel wat werkelijk nodig is voor het gewenste resultaat en die vakkennis is ook in het DNA van de gecertificeerde mensen gaan zitten die de uitvoering op zich nemen.” Hij vertelt dat het zelfs geregeld voorkomt dat ze tekeningen van architecten bekijken en ontdekken dat er zaken echt anders en beter, of voordeliger kunnen. “Dat is óók wat ik bedoel met eerlijk zijn. We bespreken dit dan met een klant en daar zijn ze altijd blij mee.”

Investeren in de toekomst

Door de groei van de afgelopen jaren is Bouwbedrijf Vrolijk al lang geen lokale speler meer, al blijft de band sterk met dit deel van Nederland. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat de nieuwe vestiging in dezelfde gemeente te vinden is, het is tevens zichtbaar is de aansluiting met onderwijs en nieuwe medewerkers. Mitchel: “We bieden stageplaatsen aan jonge mensen uit Zeeland, Tilburg en Rotterdam. Heel vaak blijven die daarna hangen, dat zegt wel iets natuurlijk. Ze hebben dan al het nodige geleerd van onze meer ervaren mensen. Die overigens andersom tevens veel opsteken, zéker waar het nieuwe software en dergelijke betreft. Zo blijven we groeien, als team en zeker ook samen met onze klanten en uitvoerende partners.”