Wijzig je omslagfoto
VENCOMATIC GROUP
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

VENCOMATIC GROUP
Bedrijven

 

Opleiden en ontwikkelen van mensen staat hoog in het vaandel bij Vencomatic Group. Studenten zijn immers de toekomst van het bedrijf.

Hoe ‘anders’ Vencomatic Group omgaat met de ruim 200 aanvragen voor stages en afstuderen die per jaar binnenkomen, en hoe studenten worden opgeleid voor het bedrijfsleven van de toekomst, lees je in het interview met Onderwijscoördinator Sander van Asten.

Vencomatic Group | Focus op innovatie

De Vencomatic Group vertegenwoordigt drie bekende merken in de pluimveesector: Vencomatic, Prinzen en Agro Supply. Door deze merken te combineren, biedt Vencomatic Group een volledig assortiment van innovatieve systemen voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld.

Sinds begin 2018 werken alle vijf de kinderen van Vencomatic-oprichters Cor en Han van de Ven in het bedrijf. Een echt familiebedrijf met de focus op innovatie. Productontwikkeling is een constante binnen Vencomatic Group. Zo is Cor ook begonnen: je loopt tegen een probleem aan en dan ontwikkel je er een oplossing voor. Alle producten worden ontwikkeld op basis van een grondige kennis van het gedrag van de dieren en de gang van zaken bij een pluimveebedrijf. Er wordt altijd gezocht naar alternatieve oplossingen om duurzame, pluimveevriendelijke producten te ontwikkelen. Het onderzoeksen ontwikkelingsteam bestaat uit specialisten op het gebied van techniek en pluimvee met een uitgebreide vakkennis. Verhoogde efficiëntie, winstgevende pluimveeproductie en duurzaamheid zijn voor hen de belangrijkste doelstellingen.

Wereldwijde kennisdeling

Het bedrijf heeft ruim 400 toegewijde medewerkers die wereldwijd duizenden klanten bedienen. Vencomatic Group deelt graag hun kennis met de pluimveehouders en heeft daarvoor een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde dealers opgebouwd. Deze dealers beschikken over de benodigde kennis en bieden naast installaties ook service en support. Zij kennen de lokale situatie en kunnen systemen aan de plaatselijke omstandigheden aanpassen.

Venco Campus

Sinds 2012 is het hoofdkantoor van de Vencomatic Group gevestigd in de Venco Campus te Eersel. De Venco Campus fungeert als internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de pluimveesector. Dit eivormige gebouw is het meest duurzame en energiebesparende industriële gebouw in Europa en benadrukt daarmee het innovatieve karakter van het bedrijf. De Vencomatic Group heeft daarnaast ook vestigingen in Brazilië, China, Spanje, Maleisië, Frankrijk en Amerika.