Wijzig je omslagfoto
VDG De la Roy
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

VDG De la Roy
Bedrijven
Of je het nu tempex, styropor, geëxpandeerd polystyreen, isomo, piepschuim of airpop noemt: de mogelijkheden van dit materiaal zijn eindeloos. Een weersbestendig kunstwerk? Contramallen voor de bouw? Of een gigantisch bedrijfslogo? Bedenk het maar, wij maken het!

VDG De la Roy | In Gemert zijn de mogelijkheden van piepschuim eindeloos

Officieel wordt het geëxpandeerd polystyreen genoemd, maar piepschuim of EPS spreekt meer tot ieders’ verbeelding. Klanten van VDG de la Roy worden telkens verrast door de onuitputtelijke stroom aan mogelijkheden die piepschuim biedt.

Management assistent Lieke van Helden vertelt: ‘De mogelijkheden zijn inderdaad talrijk, waardoor we veel over ons product en aanbod kunnen vertellen.’ Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de Van Dijk Groep in Gemert, richtte zich oorspronkelijk op het vervaardigen van isolatiemateriaal. Piepschuim wordt als vormvrij materiaal nog steeds volop toegepast in de bouw, dankzij de isolerende eigenschappen. Het leent zich ook voor het maken van bouwelementen, mallen en funderingskisten.

Voice of Vlaanderen en Wallonië

Inmiddels heeft ook de televisiewereld VDG De la Roy gevonden. Zo is de kenmerkende hand die een microfoon vasthoudt en het logo van The Voice of Vlaanderen en Wallonië vormt, door het Gemertse bedrijf vervaardigd. Tot voor kort sierde een koptelefoon van tien bij vier meter het gebouw van de Heineken Music Hall, inclusief ledverlichting. Toen het gebouw de nieuwe naam AFAS Theater kreeg, verdween de koptelefoon helaas van de gevel.

Koptelefoon

Dansende piano

En wie het concert van Marco Borsato in de Kuip bezocht, kan het niet zijn ontgaan: de witte dansende piano die helemaal uit EPS werd gefreesd. De design-producten zijn behalve voor de entertainmentindustrie populair op beurzen en als kunstobjecten. Standbouwer Gielissen uit Eindhoven weet De la Roy bijvoorbeeld goed te vinden. Dat geldt ook voor bedrijven die stroken, balken of blokken nodig hebben als verpakkingsoplossing. Zo ontwikkelde VDG De la Roy het verpakkingsmateriaal voor een kraancabine en een duikboot. Op het moment dat een aanvraag op het kantoor in Gemert binnenkomt, staan de specialisten van VDG De la Roy stil bij de toepassing van het uiteindelijke product. Is wel of geen coating nodig? Komt het buiten of binnen te hangen? Of moet het juist worden neergezet? Moet het tegen een stootje kunnen of is een latex coating voldoende?

The Voice Hand

Machinepark

Werd het piepschuim aanvankelijk vooral bewerkt met een snijmachine, sinds een aantal jaar maakt ook een 3D freesmachine deel uit van het machinepark. Eén van de medewerkers is van huis uit timmerman, waardoor hij het materiaal dat gesneden of gefreesd is perfect weet glad te schuren.

Lokale leveranciers

De populariteit van het product heeft volgens Van Helden alles te maken met het lichte gewicht. ‘Het is ook makkelijk bewerkbaar.’ Bij Kingspan Unidek om de hoek is VDG De la Roy een veel geziene klant. ‘Hier kopen we grote EPS tempex blokken in van diverse dichtheden. Dat kan gaan om piepschuim met een grote korrel, of juist een fijne korrel.’ De kleine inkopen doet het bedrijf ook bij de buren, zoals een Mastermate en Karwei.

Verpakking

Nieuw pand

Binnenkort krijgen Van Helden en haar collega’s voor de eerste keer gezelschap van een BBL-leerling, die industrieel spuiter wil worden. Die vaardigheden doet hij op in een gloednieuw pand. Onder de vlag van de Van Dijk Groep werkt VDG De la Roy samen met Unibouw en bouwgrondvinden.nl in het gebouw dat in totaal zo’n 75 medewerkers huisvest. Unibouw realiseerde het moderne en drie verdiepingen tellende pand, dat herkenbaar is aan het vele glaswerk. ‘Het nieuwe pand is een blikvanger maar ook erg fijn voor ons om in te werken, omdat het tot in de puntjes is verzorgd.'