Wijzig je omslagfoto
TWICE
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

TWICE
Bedrijven

Twice laat je bedrijf sneller groeien op de Brainport high tech hotspots

Professionele bedrijfshuisvesting in een stimulerende omgeving is voor groeiende innovatieve hightechbedrijven van groot belang. Twice in Eindhoven weet dit als geen ander en biedt haar klanten  volledige ingerichte laboratoria en hoogwaardige kantoorruimtes binnen de slimste vierkante kilometer van Nederland. Maar Twice doet nog zoveel meer!

“Wij noemen onszelf ook wel groeiversnellers”, vertelt Saskia van de Schoot, directeur New Business. “Door een groot aanbod aan diensten en voorzieningen helpen wij bedrijven, die zich via Twice hier vestigen, een snelle groei te realiseren.”

Thematische hubs

Twice verhuurt bedrijfsruimtes op vier verschillende locaties op de High Tech Campus en de TU/e Campus, beiden in Eindhoven. Deze vier zogeheten hubs zijn ieder opgezet rondom een bepaald thema

  • High Tech R&D
  • Data Science, Big Data, (embeded) software, Electrical Engineering, AI en IoT
  • Lifetech en New Energy
  • Biotech, Greentech en High tech systems

“Zo ontstaat er in elke hub een ware community van bedrijven die met dezelfde High Tech ontwikkelingen bezig zijn”, zegt Saskia. “En die vaak dezelfde behoeften hebben. Bij Twice kijken we continu naar hoe we deze bedrijven met elkaar kunnen verbinden, hoe we ze kunnen ontzorgen en hoe ze elkaar kunnen versterken. Binnen zo’n stimulerende omgeving kan een jong bedrijf zich goed ontwikkelen en snel groeien.”

Verbinden

Twice organiseert regelmatig bijeenkomsten, waar hun klanten investeerders en  samenwerkingspartners kunnen ontmoeten. Ook de aandeelhouders (BOM, Rabobank, TU/e, Brainport Development en Gemeente Eindhoven) spelen vaak een rol in het tot stand brengen van waardevolle contacten. Verder zijn er pitch sessies, waar bedrijven zich presenteren aan elkaar. “Wij doen er alles aan om onze netwerkbijeenkomsten zo gericht en efficiënt mogelijk te maken”, aldus Saskia. “Bijvoorbeeld door bij speeddate sessies te werken met kleuren voor bepaalde branches. Dan zie je in één oogopslag wie interessant voor je kan zijn.”

Uitgebreide voorzieningen

De moderne kantoorruimtes van Twice zijn uiteraard voorzien van snelle internetverbindingen en goed uitgeruste koffiecorners. Saskia: “Dat zijn basiszaken, waar je altijd op moet kunnen vertrouwen.” De state-of-the-art laboratoria hebben uitgebreide voorzieningen zoals kracht- en noodstroom, perslucht, argon, koelwaternet, CO2, stikstof, demi-water en meervoudige afzuiging en vuilwaterafvoer. Alle bedrijfsruimtes zijn 24/7 geopend.

Start-ups en scale-ups

Klanten van Twice zijn vaak start-ups (tussen 1 en 3 jaar oud) en scale-up bedrijven. Hun behoeften liggen soms ver uit elkaar. “Kleinere bedrijven ontzorgen wij vaak op het gebied van HR-administratie en accounting. Simpelweg omdat ze dat nog niet in huis hebben,” zegt Saskia. “Maar het kunnen ook heel praktische zaken zijn, zoals het regelen van een lunch of het bestellen van bloemen. Of een initiatief tot het opzetten van een cursus Engels, omdat we horen dat daar behoefte aan is. Wij hebben heel veel verschillende service providers om ons heen waarmee wij samenwerken. Daardoor kunnen wij onze klanten, tegen gereduceerd tarief, echt optimaal ontzorgen en zaken goed voor hen organiseren.”

Flexibiliteit verzekerd

Flexibiliteit is een ander groot voordeel dat Twice haar klanten te bieden heeft. Je kunt er klein beginnen op 25 m². Groeit je bedrijf, dan kun je qua ruimte snel opschalen tot zo’n 500 m². Uiteraard in hetzelfde gebouw. Twice hanteert verder een opzegtermijn van slechts vier maanden. “Zeker in de grote vastgoedmarkt, waar huurcontracten vaak voor meerdere jaren worden afgesloten, is dit bijzonder”, aldus Saskia. “En mocht het niet goed gaan met je bedrijf, dan kun je ook snel weer stappen terug zetten.”

Ruimte beschikbaar

Vooralsnog is er binnen de Twice hubs altijd wel ruimte beschikbaar op korte termijn, omdat bedrijven ook regelmatig uitstromen. “Bedrijven groeien en worden zo groot dat ze toe zijn aan een eigen voordeur, ergens hier in de Brainport regio. Meestal is dat na zo’n vijf jaar. Dat geeft ons dan weer ruimte om nieuwe, kleinere bedrijven te huisvesten.”

De Twice meerwaarde

Door de samenwerking met Regio in Bedrijf kan Twice de bedrijven die bij hen gevestigd zijn, meer exposure geven. “Dat is weer zo’n bijkomend voordeel, waarvan we er heel veel hebben in ons dienstenpakket. We zijn niet de goedkoopste, maar door onze uitstekend uitgeruste, thematische locaties, een goed werkend ecosysteem en uitgebreide voorzieningen, versnellen we de groei van onze klanten. En dát is echt de meerwaarde van Twice.”

Auteur: Dianne Huijskens