Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Tilburg
Gemeenten

Tilburg, een van de belangrijkste logistieke knooppunten van Nederland

Tilburg is de zevende stad van Nederland en vormt het centrum van de regio Hart van Brabant. Een stad met ruim 217.000 inwoners die nog steeds groeit. Tilburg stond voorheen bekend als één van de belangrijkste textielsteden van Nederland. Inmiddels heeft deze klassieke industrie plaats gemaakt voor moderne industrie en is met name de logistieke sector uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke knooppunten van Nederland. Niet voor niets is Regio Tilburg in 2019 uitgeroepen tot logistieke hotspot nr. 1 van Nederland. Diverse internationale luchthavens liggen binnen een bereik van een half tot anderhalf uur van Tilburg. En er is een rechtstreekse treinverbinding met China.

Midden-Brabant investeert in een veerkrachtige economie, door in te zetten op innovatie, duurzaamheid en talent. Dat doen we in diverse toepassingsgebieden.

Smart Services

Technologische en sociale innovatie gaan hand in hand bij het zoeken naar passende antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. MindLabs in de Spoorzone is een aansprekend voorbeeld op het snijvlak van technologische en sociale innovatie die bijdragen aan een zorgzame, inclusieve en veilige samenleving. Hier staat onderzoek naar de invloed van technologie op menselijk gedrag centraal.

Smart Logistics

Op innovatief gebied is de regio Tilburg koploper in slimme logistieke technologieën en wordt het de komende jaren een proeftuin voor de transitie naar verantwoorde distributie.

Smart Industry

‘Maken’ zit ons in het bloed. Tilburg is voorloper in Smart Industry. Niet voor niets zijn toonaangevende grote bedrijven als Tesla, Bosch Transmission Technology, FujiFilm en talloze hoog innovatieve MKB bedrijven hier gevestigd. Vanuit talloze hubs in en net buiten Tilburg maken we de industrie slimmer. Voorbeelden daarvan zijn Daf Technology Lab, Fieldlab Campione, Gate2, MindLabs en Reshoring Connection.

Smart Leisure

Smart Leisure mikt op meerdaags verblijfstoerisme van internationale allure, met een onderscheidend recreatieaanbod. We streven naar een forse toename van het aantal banen in de sector en een verdubbeling van het aantal meerdaagse bezoekers, de bestedingen en als gevolg hiervan ook het aantal bedden. Economische groei gaat hand in hand met duurzame groei van leefomgeving en milieu. Via een investeringsfonds en innovatiefonds geven we ondernemers met een goed en onderscheidend Leisure plan in Brabant extra impulsen.

Talent

Om een logistiek bedrijf goed draaiende te houden, is natuurlijk goed personeel nodig. Tilburg biedt als studentenstad een uitstekende voedingsbodem voor kennisintensieve bedrijven. Met opleidingen op alle niveaus is er genoeg talent te vinden.

Aantrekkelijk woonklimaat

Tilburg beschikt over een kwalitatieve goede woningvoorraad waarin voor iedereen een geschikte woning te vinden is. Naast musea en theater- en muziekpodia is Tilburg een échte evenementenstad. De stad grenst aan een van de belangrijkste natuurgebieden in Nederland: de Loonse en Drunense Duinen. Ook de attractieparken Efteling en Beekse Bergen liggen op fietsafstand van Tilburg.

Kortom: waarom Tilburg

Veel bedrijven hebben hun plek in Tilburg gevonden en zorgen voor een stabiele economie. Ze voelen zich hier allemaal thuis en werken samen aan een groeiende economie. Wilt u meer weten over alles wat Tilburg u te bieden heeft? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers via telefoonnummer 14 013 of kijk op www.tilburg.nl/ondernemers en www.makeitintilburg.nl.