Wijzig je omslagfoto
The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen
Instanties
Krachten bundelen
The Economic Board acteert op belangrijke strategische maatschappelijke vraagstukken. Het brede netwerk van The Economic Board wordt ingezet om voor projecten (nieuwe) verbindingen te leggen en ze verder te brengen.

The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen

The Economic Board werkt aan het versterken van verbindingen in de regio Arnhem-Nijmegen, vanuit de economische kracht met de nadruk op de samenwerking vanuit de triple helix de ondernemers, onderwijs- kennisinstellingen en overheid. Hét netwerk van vele organisaties, van klein tot groot, met wie je samenwerkt aan de welvaart en welzijn in de regio Arnhem-Nijmegen. Binnen dit netwerk ontmoeten studenten, burgemeesters, internationale toponderzoekers, start-ups, docenten en CEO’s elkaar op campussen en technische hotspots. Deze ontmoetingen leveren bijvoorbeeld onverwachte cross-overs op, of nieuwe ketenpartners, een werkplek met state-of-the-art research faciliteiten of een sterke lobby richting Den Haag en Brussel.

Kortom, zo bundelen we de krachten in Lifeport rondom onze thema’s: Energy, Health, Hightech en cross-over met Food. Deze speerpunten zijn de kracht van de regio Arnhem-Nijmegen. Ondersteunend zijn er drie thema’s die essentieel zijn voor het versterken en laten bloeien van het DNA van de regio en daarmee het zijn van een krachtige regio: Slimme Duurzaamheid, Arbeidsmarkt (Human Capital) en Artificial Intelligence (AI). 

The Economic Board staat ook voor de profilering van de regio als Lifeport; Samen gezond leven, in een gezonde omgeving, op duurzame wijze; Lifeport!’ We laten de wereld zien hoeveel toponderzoek hier gedaan wordt op hogescholen en universiteiten. En we bieden een etalage van alle bijzondere bedrijven en organisaties die werken aan een gezond en duurzaam leven.