Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

TA NEDERLAND B.V.
Bedrijven

Hoogwaardige opleidingen op het gebied van transport en logistiek: dát is waar opleider TA Nederland voor staat. Met de strenge (Europese) vakbekwaamheidseisen voor beroepschauffeurs in het achterhoofd, ontzorgt TA Nederland logistieke dienstverleners met gerichte opleidingen en advies.

Hoogwaardige opleidingen

Nu het aantal transportbewegingen na de ‘crisisjaren’ weer aantrekt, stijgt ook de vraag naar goed opgeleid personeel. In Tilburg, in het hart van de logistieke hotspot Tilburg-Waalwijk, zetelt het hoofdkantoor van TA Nederland: een one-stop opleidings- en trainingscentrum voor logistieke en transportbedrijven. TA biedt hoogwaardige opleidingen voor beroepschauffeurs en andere professionals in transport en logistiek.

Van uitvoering tot management

TA Nederland timmert aan de weg sinds 2009, toen enkele ondernemers uit de transport- en logistiekbranche besloten samen een ‘academy’ op te richten voor logistieke dienstverleners. Het aanbod van TA Nederland strekt zich uit over de volle breedte van infratransportlogistiek en veiligheid. Veel trainingen richten zich op de uitvoering (zoals het werken op en langs de weg, het werken met reach- en hefttrucks, het veilig werken met graaf- en grondverzetmachines). Uiteraard biedt TA Nederland ook alle rijbewijsopleidingen aan én een instructeursopleiding.

Daarnaast biedt TA Nederland opleidingen voor het middenkader, zoals de trainingen voor (aankomend) warehouse-supervisors en managers.

Nascholing code 95

De eisen voor beroepschauffeurs zijn sinds 2009 aangescherpt. Bus- en vrachtwagenchauffeurs moeten – op grond van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid – een zogenoemde ‘code 95’ op hun rijbewijs hebben. Eén keer per vijf jaar moet deze code worden vernieuwd. TA Nederland verzorgt de verplichte nascholing voor zowel het personenvervoer als het wegtransport.

Veiligheid

Werken langs de weg brengt specifieke risico’s met zich mee. Vaak is er bij werk in uitvoering langs de weg dan ook sprake van tijdelijke verkeersmaatregelen, zoals afzettingen en omleidingen. De regels hiervoor worden voortdurend aangescherpt; kon vroeger worden volstaan met het plaatsen van borden en kegels, tegenwoordig moeten bedrijven voldoen aan tal van regels en richtlijnen. Als een van de weinige opleiders in Nederland beschikt TA Nederland over de BRL 9101-certificering.

Gericht advies

Ook voor gericht advies zijn bedrijven in de logistiek en transport bij TA Nederland aan het juiste adres. Zo biedt het bedrijf adviestrajecten aan rond de aanschaf van interne transportmiddelen en opslagsystemen, de implementatie van een nieuw warehousesysteem, opleidingsadvies, en brandstof- en schadereductiemanagement. 

Bekwame docenten

TA Nederland beschikt over een pool van ruim 50 goed gekwalificeerde instructeurs, docenten en trainers, zonder uitzondering met een stevige achtergrond in logistiek en transport. Zij waren werkzaam bij grote logistieke spelers en zijn op de hoogte van alle recente ontwikkelingen binnen de transport- en logistiekbranche.

Landelijke dekking

De trainingen vinden plaats in het eigen opleidingscentrum van TA Nederland in Tilburg. Cursisten kunnen hier terecht voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte. Daarnaast beschikt TA Nederland via zijn partnerorganisaties over een landelijk dekkend netwerk van opleidingslocaties. Desgewenst kunnen trainingen ook in-company worden verzorgd.

Ondernemersdiploma

Indien ja als eigen rijder aan de slag wilt of een (grote of kleine) transportonderneming wilt starten, is het hebben van het ondernemersdiploma verplicht om te kunnen voldoen aan de eis van vakbekwaamheid. TA Nederland kan dit dipoloma verzorgen.