Wijzig je omslagfoto
SOLID SYSTEMS
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

SOLID SYSTEMS
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

Bij Solid Systems zijn we continu op zoek naar nieuwe collega's. Ben jij op zoek naar een nieuwe en uitdagende baan? Bekijk dan onze vacaturepagina.

Allesomvattende beveiliging met oog voor de toekomst

Wat in 1991 begon als een met name regionaal bedrijf in elektronische beveiliging, is uitgegroeid tot een internationale, toekomstgerichte speler met een indrukwekkende staat van dienst. Het grote geheim van directeuren Marco Kant en Rob Broekhuijsen: altijd de verbinding blijven zoeken, óók lokaal, en steevast investeren in kennis en mensen.

Solid Systems is inmiddels actief in vijftien landen en heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Polen en Duitsland. Sinds 2018 is aan het dienstenpakket een aantal nieuwe specialismen toegevoegd, samen te vatten als elektrotechniek. Sindsdien kan de volledige elektronische installatie in zowel bedrijfspanden als woningen worden verzorgd. Van eerste ontwerp tot uitvoering en onderhoud. Voor een klantenbestand dat uiteenloopt van particulieren tot MKB’er en van overheid of onderwijs tot grote retailers.

Met name door die laatste categorie is het bedrijf ook internationaal zo gegroeid, legt Rob uit. Het opgebouwde vertrouwen was zo groot dat hen werd gevraagd zich tevens over buitenlandse vestigingen te ontfermen. Eenmaal daar actief ontstonden er nieuwe kansen en kwamen er andere klanten. ‘We werken ook echt met lokale mensen, dan ontstaan ter plekke geen cultuurverschillen.’ De ervaring leert dat dit goed werkt, heeft de directie ervaren. Zo lang je intern alle neuzen maar dezelfde kant op weet te houden; en dat gaat goed. Voor een opdrachtgever is het ook fijn dat er lokale mensen binnenstappen die een bedrijfscultuur snappen, met de knowhow van een internationale organisatie als uitgangspunt.

Maatwerk

De lijst met diensten en voorzieningen die Solid Systems aanbiedt is lang. Denk aan inbraak- en brandbeveiliging, camera’s en toegangscontrole, maar eveneens aan datanetwerken en intercom of telefonie. Zelfs noodverlichting, blusmiddelen en meerdere vormen van elektra horen tot de specialismen. Natuurlijk gekoppeld aan gedegen advies, indien gewenst. Het is eigenlijk altijd maatwerk, meldt Broekhuijsen. Nieuwe technieken maken bovendien steeds meer mogelijk. Veel is te koppelen, op afstand te monitoren en zelfs te bedienen. Voor sommige klanten levert het naast efficiency tevens interessante data op, welke soms weer is in te zetten om bedrijfsprocessen verder aan te scherpen. Anderen vinden vooral het gevoel van veiligheid belangrijk. Rob: ‘Zonder meteen in een soort Fort Knox terecht te komen.’

Toekomstgericht

De term ‘duurzaam’ slaat niet alleen op het milieu. Nieuwe systemen dragen weliswaar bij aan een schonere wereld -alleen al omdat het de nodige serviceritten scheelt- maar de term gaat tevens over toekomstbestendig zijn. Daar investeert Solid Systems flink in, met innovatie enerzijds en het klaarstomen van nieuwe generaties specialisten anderzijds.

Het ontwikkelen van vakmanschap staat hoog op de prioriteitenlijst van de directie, legt hij uit. ‘Mensen enthousiasmeren voor het vak is belangrijk. Daarom werken we ook samen met scholen in de regio.’ Studenten van allerlei verschillende opleidingen kunnen hier stagelopen. Van praktische technische kennis opdoen tot een bedrijfsmanagement- of HRstage, Solid Systems werkt er graag aan mee. ‘We investeren graag en veel in de toekomst.’ Voor Rob was het de reden zich aan te sluiten bij het RegioinBedrijf netwerk, waar onderwijs, overheid en ondernemers samenkomen. ‘Wij willen ons bedrijf verder ontwikkelen; daar heb je kwaliteit en kennis voor nodig, anders mis je de trein.’