Wijzig je omslagfoto
Scalda
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Scalda
Bedrijven
Vlietstraat 11a 4535 HA Terneuzen
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2
Bedrijfsafbeelding 3
SAMEN MAKEN WE ZEELAND
Als onderwijspartner voor leren en werken werkt Scalda samen met meer dan 5.000 bedrijven en instellingen. Met ons ruime aanbod opleidingen, cursussen en trainingen blijven werknemers zich ontwikkelen. Hierbij werkt Scalda nauw samen met Helix Learning.

SAMEN WERK MAKEN VAN OPLEIDEN; SCALDA BRENGT HET IN DE PRAKTIJK

Veel bedrijven hebben een tekort aan arbeidskrachten. Tegelijk gaan technologische ontwikkelingen steeds sneller en leiden we steeds meer op voor een wereld die we nog niet kennen. Maatschappelijke vraagstukken op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en energietransitie vragen de volle aandacht. Dit vraagt om onderwijs dat past, bij studenten, bij het werkveld en bij de Zeeuwse economie. Samen met bedrijven, instellingen en organisaties werken we samen om dit te realiseren. Samen maken we Zeeland, Scalda is daarbij dé onderwijspartner voor leren en werken in Zeeland én daarbuiten.

 

Zeeuwse bedrijven en instellingen kunnen met Scalda een partnerschap aangaan, waarin niet alleen studenten worden opgeleid tot goede medewerkers, maar diezelfde medewerkers zich ‘een leven lang kan blijven ontwikkelen’ met inzet van het cursus- en contractonderwijs van Scalda.

Een voorbeeld van partnerschap, een dergelijke strategische alliantie is het ‘ecosysteem’ van bedrijven en kennisinstellingen voor de realisatie van grootschalige energietransitie-projecten, zoals Wind op Zee, waarin Scalda een belangrijke rol speelt. En ook de samenwerking met vo-scholen, bedrijfsleven en andere organisaties op het gebied van de hospitality-opleidingen, om gezamenlijk opleiden voor de praktijk zo goed mogelijk vorm te geven. Deze samenwerking komt tot uiting in het Hospitalitypact waarin ook de HZ en de provincie participeren om samen met bedrijfsleven te komen tot duurzaam werkgeverschap.

In deze tijd vol beweging staat een leven lang ontwikkelen steeds vaker centraal. Alle snelle (technologische) ontwikkelingen, nieuwe regel- en wetgeving en maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat we flexibeler willen zijn in ons werk. Scalda heeft een breed aanbod aan opleidingen voor volwassenen. Hierbij werkt  Scalda nauw samen met Helix Learning. Helix Learning helpt, faciliteert en ondersteunt mensen bij het leren. Zowel particulieren als bedrijven. Ook voor maatwerkoplossingen kunt u bij ons terecht! Kijk voor meer informatie op onze website.

Bedrijven in de school

Bij veel opleidingen ‘haalt Scalda de praktijk in de school’. Denk aan de studentenleerbedrijven bij de ICT-, kappers- en horeca en bakkerijopleiding die opdrachten verrichten voor echte klanten. Of aan Technum in Vlissingen en het Centrum voor Toptechniek en de proeffabriek procestechniek in Terneuzen, waarin naast vmbo en mbo ook bedrijfsscholen participeren.

Naast deze hybride leeromgevingen kent Scalda ook hybride docenten. Docenten die naast hun baan in het werkveld de mbo-studenten lesgeven. Hiervoor is in 2018 een speciaal opleidingstraject gestart, zodat deze docenten gekwalificeerd zijn voor het mbo. We kennen inmiddels hybride techniekdocenten en in 2021 is, samen met HZ, een traject gestart om hybride zorgdocenten op te leiden.

Door een dergelijke intensieve en duurzame samenwerking houden partners samen niet alleen breed en goed mbo-onderwijs in stand, maar zorgen we gezamenlijk voor het behoud van goed opgeleide werknemers. Zo houden we samen de regio in bedrijf!

Bekijk  hoe we dat doen op samenmakenwezeeland.nl