Wijzig je omslagfoto
ROC de Leijgraaf
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

ROC de Leijgraaf
Onderwijs

De Leijgraaf ziet de regio als klaslokaal

Als school hebben we een belangrijke opdracht: onze studenten optimaal voorbereiden op de rest van hun leven. Daarom bieden we ze alle kansen om zich te ontplooien, als beroepsprofessional én als mens. Dat doen we door van de regio ons klaslokaal te maken.

Bij De Leijgraaf staan we midden in de maatschappij. Daarom bieden we onderwijs in de breedste zin van het woord: van middelbaar beroepsonderwijs voor jongeren tot en met bedrijfsopleidingen, VAVO, volwassenenonderwijs en inburgeringscursussen. Dat doen we vanuit drie regiocolleges (Oss, Meierijstad en Cuijk), die ieder in nauwe verbinding met hun directe omgeving staan.

Praktijkgericht onderwijs…

Écht iets leren, dat doe je in de praktijk, bij voorkeur op de plek waar je straks aan de slag gaat. Daarom sturen we onze studenten vanaf dag één de regio in, zodat ze heel hun opleiding met beide benen ‘in het vak’ staan. Daarnaast halen we de praktijk naar binnen, door gastdocenten uit te nodigen die de beroepen van nu en de toekomst als geen ander kennen.

Gericht op de regio…

Onze regio kent vijf economische speerpunten: Food, Lifestyle, Health, Technology en Business. Doordat onze beroepsopdrachten zich op deze speerpunten richten, bieden we onderwijs dat spannend, relevant en aantrekkelijk is. Zo stomen we onze studenten klaar voor een prachtige loopbaan, en bieden we bedrijven en instellingen de beroepsprofessionals die ze nodig hebben.

Studenten klaarstomen

Het onderwijs op De Leijgraaf is verre van klassiek. Sterker nog, de school werkt bij voorkeur (nauw) samen met bedrijven en andere marktpartijen. Studenten worden vanaf dag één de regio ingestuurd, zodat ze heel hun opleiding met beide benen ‘in het vak’ staan. Daarnaast halen we de praktijk naar binnen, door gastdocenten uit te nodigen die de beroepen van nu en de toekomst als geen ander kennen. Zo stomen we onze studenten klaar voor een prachtige loopbaan en bieden we regionale bedrijven en instellingen de beroepsprofessionals die ze nodig hebben.”

Benieuwd naar bedrijfsopleidingsmogelijkheden of op welke manier ú kunt samenwerken met De Leijgraaf? Neem dan contact via 088 017 0000 of info@leijgraaf.nl.