Wijzig je omslagfoto
RIBBSTYLE B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

RIBBSTYLE B.V.
Bedrijven

Verschillende hoogwaardige coatings voor divers aantal branches 

Ribbstyle uit het Zeeuwse Goes begon ooit met het gasdicht maken van koelcellen voor de fruitteelt. Dat doet het bedrijf nog steeds, maar inmiddels brengt het ook hoogwaardige coatings aan binnen  andere branches. Denk aan het luchtdicht maken van utiliteitsgebouwen of het beschermen van speciale objecten zoals silo’s en laboratoria. Directeur Martijn Meeuwse: “De coating die wij gebruiken, kent een laagdikte die niet slijt.” 

 

In 2005 werkte Meeuwse nog alleen met de vorige eigenaar, inmiddels telt Ribbstyle twaalf medewerkers. Met de groei van het bedrijf ontstond ook de behoefte aan meer capaciteit in ruimte. Afgelopen januari verhuisde het bedrijf daarom van Wemeldinge naar Goes, naar een pand dat 800 vierkante meter aan magazijnruimte kent en nog eens ruim driehonderd vierkante meter aan kantoorruimte. “Zoveel ruimte hadden we niet perse nodig, maar met de invoering van de coronamaatregelen komen die extra vierkante meters goed van pas.” Behalve in Zeeland heeft Meeuwse tegenwoordig ook medewerkers in India en Canada. Voordat de coronacrisis uitbrak, reisde hij meerdere keren per jaar die kant op.

Lekkagezuurstof

Naast het aanbrengen van coatings voor fruitbewaring is het luchtdicht maken van utiliteitsbouwconstructies een steeds grotere tak van sport. “Een ruimte is vaak gemaakt van panelen, die moet je in het geval van fruitbewaring zien als een grote koelkast. Wordt in een dergelijke ruimte geen coating aangebracht, dan loopt de lekkagezuurstof al snel op. Dat versnelt het ontbindingsproces van bijvoorbeeld een appel.”

Werkwijze 

“Op het moment dat we met een project starten en ons advies geven, brengen we uitgebreid de situatie van de klant in kaart. Wanneer keuzes gemaakt moeten worden, gaan we na waar de prioriteiten van de klant liggen. De kwaliteit en met name de hechting van coatings en primers willen we altijd waarborgen. Dat maakt het zo belangrijk dat de ondergrond volledig droog is voordat we met de werkzaamheden beginnen. Tijdens een project is er volop contact met de opdrachtgever en de aannemers. Soms vinden er aanpassingen plaats in onze planning of in die van de opdrachtgever.” 

Meeuwse vervolgt: “We werken ook met een component dat schimmel voorkomt. Dat doen we met eigen apparatuur en eigen medewerkers. Datgene wat we hebben laten zien, mag je bij ieder nieuw project weer verwachten met een garantie van tien jaar. Ik denk dat wij de Rolls Royce zijn onder dit type coating.” Op jaarbasis werkt Ribbstyle aan drie- tot vierhonderd nieuwbouwprojecten. “Aanmelden is uitvoeren. Binnen twee weken gaan we voor een klant aan de slag. Alles wat met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid te maken heeft, is interessant.”

Industrieën 

Met sommige klanten werkt Ribbstyle al meer dan dertig jaar samen. Zij komen uit verschillende industrieën: fruit, agrarisch, paddenstoelen, industrie, voedingsmiddelen, utiliteitsbouw en medisch. “Op dit moment zijn we de dam van een zwembad in Monster dicht aan het maken. Zo’n zwembad kent grote wanden van cellenbeton. Behandel je die niet, dan trekt het vocht in de constructie en dat tast de platen aan.”

Kruisbestuiving 

RibbStyle heeft drie applicateurs fulltime in dienst, die de specialistische coatings bij opdrachtgevers aanbrengen. “Als we extra handen nodig hebben, springen twee schilders van Da Vinci Meesterschilders altijd bij. Het allround schildersbedrijf opereert namelijk vanuit hetzelfde pand als RibbStyle. Beide bedrijven zijn volgens Meeuwse goed met elkaar te combineren, waardoor sprake is van kruisbestuiving. Onze medewerkers zijn multi inzetbaar.