Wijzig je omslagfoto
REWIN West-Brabant
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

REWIN West-Brabant
Instanties
Cosunpark 22, Breda, Nederland

REWIN West-Brabant

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant maakt zich sterk voor de economische ontwikkeling en de versterking van het innovatief vermogen in de regio West-Brabant. Dit doen we door het aantrekken van nieuwe vestigers en het ondersteunen van bedrijven in de drie regionale topsectoren maintenance, logistiek en biobased economy.

Zoekt u een uitmuntende vestigingslocatie voor uw nieuwe distributiecentrum, bedrijfsruimte, (hoofd)kantoor of fabriek? Hebt u hulp nodig bij uw groeiplannen of wilt u advies over subsidiemogelijkheden? Of zoekt u nieuwe kennis of nieuwe partners voor uw innovatie-ideeën? Bij REWIN West-Brabant bent u aan het juiste adres voor Groei, Innovatie en Vestigen.

Groei

Bedrijven die willen groeien, hebben vaak nieuw kapitaal nodig. Of een goed advies. REWIN ondersteunt bedrijven bij het beoordelen van hun businessplan en het vinden van financiering. In het bijzonder als het gaat om financiering van een businesscase bij innovatie. Voor een goed plan is altijd geld te vinden, is onze ervaring.

Innovatie

Om concurrerend te blijven, is vernieuwen noodzakelijk. Een innovatief bedrijfsleven is ook voor de regio van belang. REWIN wil ondernemers en bedrijven met innovatiekracht en groeipotentie aan West-Brabant binden. Maar innoveren is niet eenvoudig. REWIN neemt initiatieven voor innovatie-projecten en brengt bedrijven, kennisinstellingen en overheden bij elkaar. Samenwerkingsverbanden van bedrijven en kennisinstellingen zorgen voor meer innovatiekracht. En REWIN zorgt waar mogelijk voor financiële ondersteuning. Samen werken aan innovatie levert resultaat.

Vestigen

Het juiste bedrijf op de juiste plek, is onze filosofie. Daarbij geldt: niet de locatie maar de businesscase van het bedrijf is leidend. We gaan uit van uw vraagstelling en halen alles uit de kast voor de vestiging van uw bedrijf in West-Brabant. REWIN helpt met fiscale expertise, advies over subsidie, logistieke analyses, financieringsadviezen en met adviezen over kavels en bestaand bedrijfsonroerend goed. Op de website uwpand.nl vindt u bovendien het complete actuele aanbod van kantoor- en bedrijfsruimte in de regio.

De regio West-Brabant

West-Brabant is de perfecte vestigingsplaats voor bedrijven met een internationale focus. Of dat nu de Benelux, Europa of wereldwijd is. De regio ligt ideaal tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Er zijn verschillende internationale luchthavens op circa een uur rijden. Met ongeveer 50.000 bedrijven is het een dynamische regio. Het gebied is goed bereikbaar met diverse weg- rail- en waterwegen en kent weinig congestie. Bedrijven en kennisinstellingen in de regio werken aan uiteenlopende innovatieprojecten. Vaak rondom thema’s als technologische vernieuwing, bereikbaarheid en duurzaamheid.

West-Brabant: focus op maintenance, logistiek en biobased economy

De regio bindt ondernemers en bedrijven met  innovatiekracht en groeipotentie aan West-Brabant door te focussen op de drie regionale topsectoren: maintenance, logistiek en biobased economy.

Maintenance

Hoogwaardig technisch onderhoud (maintenance) speelt een doorslaggevende rol voor de beschikbaarheid van kapitaalgoederen in de luchtvaart, (proces)industrie en maritieme industrie. De regio heeft een goede mix van machineleveranciers, eigenaren van fabrieksinstallaties en dienstverleners. Componenten die om te zetten zijn in nieuwe businesskansen.

Logistiek

West-Brabant is een logistieke topregio die beschikt over alle vervoersmodaliteiten, een ideale ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en goede verbindingen. Maar de regio biedt meer: slimme ketenregie en samenwerking zorgt voor concurrentiekracht en nieuwe impulsen. De samenwerking tussen verladers, logistieke bedrijven en het onderwijs vormt hiervoor de basis. Zo geven we een impuls aan de logistieke bedrijvigheid.

Biobased economy (agrofood & chemie)

West-Brabant heeft een sterke agrofood- en chemie sector. Op het snijvlak van deze twee branches is een sterk cluster ontstaan op het gebied van groene grondstoffen en groene bouwstenen, zoals performance materials, coastings en chemicaliën. Er staan grote investeringen op stapel voor de komende jaren. De stormachtige groei brengt volop nieuwe marktkansen en werkgelegenheid met zich mee.

REWIN initieert, stimuleert en verbindt

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant timmert al bijna 30 jaar succesvol aan de weg. Proactief, professioneel en kosteloos. Dit doen we namens onze aandeelhouders, de 18 West-Brabantse gemeenten plus de gemeente Tholen. We werken daarbij intensief samen met bedrijven, kennisinstellingen en (semi-)overheden.

Bent u op zoek naar de juiste locatie voor uw bedrijf? Hebt u een businessidee en kunt u hulp gebruiken bij het concretiseren daarvan? Wilt u samenwerken met andere innovatieve ondernemers? Zoekt u hulp bij uw financieringsvraagstuk? Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Lees hier het Jaarverslag 2019 van REWIN.

Bekijk ook de video met daarin informatie voor bedrijven die zich willen vestigen en ontwikkelen in West-Brabant. Waarom naar West-Brabant, wat heeft de regio te bieden, waar gaan we voor en wat is de rol van de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant?