Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

REBRO TRANSPORT SERVICE
Bedrijven
Kraaihei 34, Rucphen, Nederland

Rebro Transport: een visie op efficiency en innovatie

Wie vandaag de dag in de logistiek verder wil komen, moet méér te bieden hebben dan de concurrent. Transportbedrijf Rebro in Rucphen koos voor vernieuwing en innovatie, waarbij het als één van de eerste vervoerders in Nederland overstapte op transport met langere en zwaardere vrachtautocombinaties. Het heeft de onderneming geen windeieren gelegd. Twaalf jaar na de start is Rebro inmiddels gegroeid tot koploper op het gebied van LZV-transport, met een tweede vestiging in Duitsland. “De kracht van ondernemerschap is weten wanneer je op het juiste moment de juiste stap moet maken”, zegt directeur Roy Rens.

Terugblikkend op de laatste twaalf jaar zijn voor het familiebedrijf de ontwikkelingen in een razendsnel tempo gegaan, moet directeur Roy Rens toegeven. “In 2007 begonnen mijn ouders het bedrijf met twee vrachtwagens en vier chauffeurs, waaronder mijn vader. Mijn moeder zat op de administratie. Dat was één jaar voor het begin van de wereldwijde economische crisis én daarmee de start van de internetverkopen. Daar zijn we als bedrijf op ingesprongen.” Door de online prijsconcurrentie maakten de webshops juist tijdens de crisisjaren een enorme groei door. “We rijden onder meer voor webverkopers zoals Bol.com en CoolBlue met transporten tussen logistieke centra, in opdracht van de grote postbedrijven als Post.NL, DPD, GLS en DHL.” Inmiddels beschikt Rebro over een wagenpark met 65 'trekkende eenheden' en een team van 100 medewerkers verdeeld over twee vestigingen. Sinds 2011 is de huidige generatie werkzaam bij Rebro, met Roy en zijn broer Ralph.

LZV-vervoer: efficiënt en duurzaam

In 2009 maakte Rebro de overstap naar het zogeheten LZV-transport. “Dit betekent dat we met één vrachtwagencombinatie drie wissellaadbakken kunnen vervoeren in plaats van de gebruikelijke twee. Dat brengt zowel bedrijfseconomische als milieutechnische voordelen met zich mee. Het kost uiteindelijk minder brandstof en we kunnen sneller én meer beleveren.” LZV-vrachtcombinaties zijn langer dan de gebruikelijke combi's, namelijk 25,25 meter in plaats van 18,75 meter. In Europa zijn nog niet in alle landen LZV-ritten toegestaan. “We rijden nu alleen in Nederland, België en Duitsland. In Spanje zouden we ook kunnen rijden maar dan moeten de wagens eerst door Frankrijk heen, waar de wetgeving nog niet is aangepast.” Ook nu denkt Rens aan innovatieve oplossingen. “We onderzoeken de mogelijkheden om met zeevaartvervoerders om onze LZV-wagens per schip om Frankrijk heen te vervoeren en zodoende toch op Spanje te kunnen rijden.”

Altijd onderweg

Roy Rens voorziet nog steeds groei, door de toenemende populariteit van de internetverkopen. “Tien jaar geleden waren het voornamelijk boeken en kleding die mensen online kochten. Maar het vertrouwen stijgt en daarmee worden ook meer serieuze inkopen online gedaan, van meubels tot complete keukens.” Dat vraagt van Rens en zijn team de nodige flexibiliteit en innovatiekracht. Want koploper worden is één ding maar het ook blijven is vers twee. “Dit betekent: hard blijven werken en nóóit achterover leunen met de gedachte 'we zijn er al'. Want in de transportsector, en zeker in ons segment, ben je namelijk altijd onderweg. Letterlijk én figuurlijk.”