Wijzig je omslagfoto
Possehl
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Possehl
Bedrijven
088-5054022
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

Possehl is expert in duurzame toplagen. We verbeteren en onderhouden oppervlakken in de weg- en waterbouw, industrie en utiliteitsbouw.


Possehl | Elastische en zelfherstellende toplaag

Thermoflex is al meer dan 30 jaar de meest efficiënte oplossing voor gekleurde suggestiestroken. Inmiddels heeft Possehl er miljoenen vierkante meters van aangebracht in heel Nederland. Van rode fietspaden, groene busbanen, gekleurde uitvoegstroken, natuurlijke looppaden en de meest creatieve pleinen. De gekleurde toplaag is snel en gemakkelijk op verhardingen aan te brengen: binnen een dag is de toplaag uitgehard en begaanbaar. De weg kan dus snel, én veilig, weer in gebruik genomen worden.

 

Veel suggestiestroken die Possehl in de beginjaren heeft aangelegd, liggen er nog steeds ongeschonden bij. De toplaag ligt namelijk spanningsvrij op de ondergrond. Door de elastische, thermoplastische werking herstellen scheuren en craquelé zich vanzelf. De coating kan vervolgens worden afgestrooid met diverse afstrooimaterialen: van natuurgesteente tot het nieuwe gerecyclede glasaggregaat.

15% milieuvriendelijker

Maar de ontwikkelingen staan niet stil; ook wij werken aan verduurzaming. Op dit moment is Possehl namelijk bezig met de constante ontwikkelingen rondom Thermoflex Biobased. We hebben een aantal chemische componenten in de harsen vervangen door natuurlijke componenten. De biobased harsen in de toplaag zijn nu 15% milieuvriendelijker. Het zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot zonder kwaliteitsverlies. Door vervolgens ook nog eens gebruik te maken van circulair afstrooimateriaal is de cirkel rond. Een mooie ontwikkeling, waarmee we ons steentje aan een schoner milieu kunnen bijdragen.

Experience Center

Er is zoveel mogelijk met Thermoflex. Onze rode fietspad bekleding is alom bekend maar dat we ook betrokken zijn bij een asfalt kunstwerk en gekleurde toplagen kunnen aanbrengen in elke gewenste kleur zelfs met glitters, minder. Daarom hebben we afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuw Experience Center. In Oosterhout nodigen we geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen. Hier vind je alle mogelijke afstrooimaterialen, liggen proefvlakken op onze werf en kan men zelf ervaren hoe het productieproces van Thermoflex werkt. Bezoeker kunnen zelfs eigen proefmonsters samenstellen in elke willekeurige kleur en fractie. We nodigen geïnteresseerden dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen!