Wijzig je omslagfoto
PIA AUTOMATION B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

PIA AUTOMATION B.V.
Bedrijven

 “Industrie moet oppassen voor internet of things”

Pro Automation B.V. (PIA) levert complete industriële automatiseringsoplossingen in de elektrotechniek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Tholense bedrijf, met zijn hardware en software engineers, verweven is met deze digitale ontwikkelingen. Vooral internet of things zal een enorme maatschappelijke invloed gaan krijgen, meent directeur Ferdi Laban. “Daar zitten veel voordelen aan. Maar er loert ook gevaar. Daar moet ook de industrie voor oppassen.”

Internet of things: wapen productie tegen malware

Alledaagse voorwerpen worden door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen een entiteit op het internet. Ze kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en op grond daarvan autonome beslissingen nemen. Zo is het in de toekomst mogelijk dat een koelkast melk bestelt bij de supermarkt. Laban: “Internet of things is heel handig, want alledaagse dingen waar je veel tijd mee kwijt bent, worden je uit handen genomen.”

Ook binnen bedrijven zorgt internet of things er voor dat entiteiten zoals kantoor- en het procesnetwerk steeds meer met elkaar verknoopt raken. Voordeel: het verheldert en versnelt de communicatie binnen het bedrijf. Maar ook: “Doordat alles met elkaar in verbinding staat, zijn er meer wegen voor malware om binnen te dringen in je PLC’s. Dat kan leiden tot grote problemen, zoals een downfall van de volledige productie. Daarom is het essentieel om je procesomgeving te wapenen tegen virussen en af te sluiten. Daar heb je dus specialisten voor nodig.”

Steeds meer energiescans

PIA merkt dat de offshore en de industrie meer gaan investeren om de productieprocessen te verfijnen en te verduurzamen. “Bij bijna alle bedrijven staat dit hoog op de agenda. Zo voeren we steeds meer energiescans uit. Dit levert soms verrassende uitkomsten op. Een mooi voorbeeld vind je in de papierindustrie. Als je een rol opwikkelt, gebruik je energie. Wikkel je een rol af, dan levert dat energie op. Als je daar op een slimme manier mee omgaat, kun je die energie gebruiken. We kijken nu met andere ogen naar procestechnieken. Met het idee van: wat kan het ons nog meer opleveren?”

PIA heeft geen servicecontracten

Bedrijven ontdekken ook dat op prijs concurreren een doodlopende weg is. “Die race verlies je uiteindelijk altijd. Het draait uiteindelijk toch om kwaliteit en service. Bij de service is vertrouwen het toverwoord. Dat vertrouwen wek je niet als je werkt met servicecontracten.

Die kosten bovendien veel geld om ze juridisch goed doortimmerd op te tuigen. Uiteindelijk wordt dat door de klant betaald. Wij hebben geen enkel servicecontract met onze klanten. En dat werkt uitstekend: onze klanten voelen op die manier dat wij er echt voor ze willen zijn. Als we ons woord geven, houden we ons daar ook aan. Zo worden klanten altijd geholpen. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag.”

Eerlijkheid duurt het langst

Vertrouwen gaat gepaard met eerlijkheid. “Eerlijk zijn betekent niet commercieel gedreven zijn,  gericht op verkopen. Als modificeren de beste oplossing is, dan kiest PIA daar voor. PIA heeft er de kennis en de creativiteit voor in huis. Eerlijkheid duurt het langst. Dat levert meer op. PIA groeit niet voor niets.”

Interreg partnership

Onder leiding van het Interreg werkt PIA Automation samen met het Belgische Viu More aan nieuwe innovatieve ontwikkelingen. Ferdi Laban: ''Dankzij dit project leren we nieuwe mensen kennen en is onze reikwijdte en ons beeld over de wereld een stuk breder geworden.''