Wijzig je omslagfoto
North Sea Port
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

North Sea Port
Instanties
Schelpenpad 2, Terneuzen, Nederland

North Sea Port

Van Noordzee tot achterland

North Sea Port, het 60-kilometer-lange grensoverschrijdende havengebied van Vlissingen in Nederland tot Gent in België, creëert welvaart, dankzij toegevoegde waarde en werkgelegenheid. Een atypische speler, met de ambitie om samen met bedrijven en stakeholders actief te werken aan innovatie en vernieuwend ondernemen. North Sea Port zet in op vooruitgang en dynamiek, op een veerkrachtige en slagkrachtige manier.

Maritieme toegang

North Sea Port, gelegen langs beide oevers van de Westerschelde is via de Noordzee bereikbaar voor de wereldwijde scheepvaart. Het havengebied Vlissingen en Borsele is een getijdehaven met rechtstreekse toegang. De havengebieden Terneuzen en Gent bereikt men via het sluizencomplex in Terneuzen dat toegang geeft tot het kanaal Gent-Terneuzen. Dit rechte en brede kanaal verzekert een vlotte en snelle nautische toegang tot het havengebied van Gent, dat in het zuiden van North Sea Port ligt.

Bereikbaarheid

De Westsluis in Terneuzen kan schepen van 92.000 DWT ontvangen, met een maximumlengte van 265 meter, een breedte van 37 meter en een diepgang van 12,50 meter. Tegen 20020 wordt er een nieuwe sluis gebouwd die de middelste van de drie bestaande sluizen zal vervangen.

North Sea Port is in Vlissingen en Borsele bereikbaar voor schepen met een diepgang tot 17 meter. De havengebieden Terneuzen en Gent zijn toegankelijk voor schepen met een diepgang van maximum 12,5 meter.

Centrale ligging

Door haar centrale ligging in het logistieke hart van Europa en haar mix van transportverbindingen met het Europese achterland is North Sea Port een echte economische draaischijf. In een staat van 500 kilometer kan de haven maar liefst 500 miljoen consumenten bedienen. Met een goederenoverslag via zeevaart van zo’n 62,3 miljoen ton, behoort North Sea Port tot de Top 10-havens van Europa.