Wijzig je omslagfoto
NIKTA
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

NIKTA
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 3

UW PARTNER VOOR AL UW CERTIFICATIE

In 1994 is NIKTA begonnen als een adviesbureau op het gebied van kwaliteitsmanagement. Destijds betrof dat voornamelijk de ISO 9000 normen. Onze adviseurs begeleiden bedrijven bij inmiddels bijna alle te certificeren normen of regelingen, certificeringen, zoals NEN-ISO 9001,  NEN-ISO 14001,  VCA*/**/P, VCU, informatiebeveiliging. Ook verzorgen wij adviestrajecten ten behoeve van procesmanagement en optimalisatie van processen.

NIKTA is tevens een certificatie-instelling voor persoonscertificering volgens de internationale (164 landen) norm NEN-EN-ISO/IEC 17024. Wij kunnen dus gerust stellen dat NIKTA uw partner is voor al uw certificatie!

We leveren graag maatwerk en hechten veel waarde aan het persoonlijk contact met onze klanten.

Waar kunt u bij NIKTA voor terecht?

Advies op Maat
Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA adviseert en begeleidt bedrijven op het gebied van certificatie op basis van (inter)nationaal erkende normen en standaarden. Wij zorgen voor de kortste route naar certificering waarbij wel het maximale resultaat wordt behaald. Veiligheid, milieuzorg, risicomanagement en optimalisatie van processen zijn gebieden die in onze adviestrajecten worden meegenomen.

Advies in het kader van certificatie
Zeker wanneer u besluit een kwaliteitssysteem in te voeren komen er veel vragen en onduidelijkheden naar voren. De adviseur van NIKTA adviseert u bij het opzetten van het kwaliteitssysteem en begeleidt het traject tot en met de certificatie. U bepaalt in dit traject wat de inzet van de NIKTA-adviseur is.

Advies in het kader van de optimalisatie van processen
Soms moeten bestaande processen worden aangepast aan een nieuwe norm. Of zijn processen zo belangrijk dat het continu toezicht vereist. Hierbij kunnen wij toezicht houden op de veiligheid van het eigen personeel, voorlichting geven om de veiligheid te verhogen of veiligheidsplannen (VGM-plannen) opstellen. Uiteraard wordt het adviestraject voor uw organisatie samengesteld op basis van uw wensen.

VCA/VCU

Sinds 1999 is NIKTA erkend examencentrum voor VCA/VCU. We verzorgen ‘open inschrijving’ examens op 20 locaties in Nederland. Snelheid, flexibiliteit en servicegerichtheid staan bij ons centraal. Examen doen bij NIKTA betekent binnen 24 uur een vermelding in het Centraal Diploma Register. Wij kunnen uw organisatie ook maatwerkoplossingen aanbieden. Het VCA-examen wordt dan afgenomen op de datum, het tijdstip en de locatie die u wenst, dus ook in-company.  Bij groepsexamens zorgt de opdrachtgever voor een geschikte examenruimte. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid.

Persoonscertificatie

NIKTA is de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten BHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024 (al sinds 2003). Ruim 300 opleiders zijn door NIKTA erkend als examenbureau voor Acute Zorg en BHV en andere veiligheid gerelateerde taakgebieden, zoals Omgaan met Agressie, Veilig Werken met een Vorkheftruck, Gasmeten, Evenementenzorgverlener Cat. 2, Veiligheidswacht Besloten Ruimte en Industrieel Brandwacht.

Naast bovenstaande activiteiten ontwikkelt NIKTA nieuwe persoonscertificatieschema’s en keurmerken en verzorgen we permanente educatie van managers met de NIKTA Academie.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.