Wijzig je omslagfoto
Lely Coatings
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Lely Coatings
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2
Bedrijfsafbeelding 3

Uitdagingen op verf- en coatinggebied is waar het om draait bij Lely Coatings

Lely Coatings uit Etten-Leur levert passende verf- en coatingsystemen plus toebehoren voor vrijwel alle ondergronden. “Flexibiliteit, een grote voorraad en denken in oplossingen, daarmee onderscheiden wij ons.”

Gebeld is besteld. In een omtrek van vijftig kilometer, arriveert een bestelling in principe nog dezelfde middag bij klanten van Lely Coatings. Het bedrijf heeft zijn focus sinds 1986 op de industrie,  poedercoat industrie, metaalverwerking, timmerindustrie, auto- en truck coating. Directeur Sebastian Umbreit legt uit dat het bedrijf sterk regionaal is geworteld. “Niet zo verwonderlijk, want in de regio West-Brabant is volop maakindustrie gevestigd. Ons aanbod is heel divers en wij verkopen meer dan 7000 verschillende artikelen, van natlakken (water en solvent gedragen), poederlakken,  tapes, kwasten, rollers, om maar een fractie te noemen. Ons motto is dan ook: ‘meer dan verf alleen’.”

Voorraden

Klanten moeten vaak snel schakelen en verwachten dat ook van Lely Coatings. “Wij vertegenwoordigen verschillende globale verfproducenten. Samen zorgen wij ervoor dat we de juiste producten in de juiste hoeveelheid op voorraad hebben of op korte termijn kunnen leveren. Wij gaan hierin heel ver en maken gebruik van inkoop kanalen in binnen- en buitenland. Het merendeel van onze klanten ziet graag dat wij hen ontzorgen. Daar hoort ook bij dat wij specifieke voorraden aanleggen voor klanten – producten met hun naam en logo erop”, vertelt Umbreit.

Alles voor de Kleur

Lely Coatings heeft nog échte vakmensen in dienst die aan de hand van een voorbeeld van de klant, zonder enige referentie naar een standaard kleuren systeem, kleuren kunnen maken in elk gewenst verfsysteem. Om dit perfect te doen is naast moderne apparatuur veel ervaring, plus een goed oog vereist. Dit is een van de specialiteiten van Lely Coatings.  

Aanvullende service

Directeur Dick van der Lely legt uit: “Steeds vaker zoeken bedrijven een oplossing voor de opslag en distributie van hun eigen verfproducten. Hier bieden wij een warehousing solution aan, die aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen voldoet. Daarnaast kunnen wij ook extra services bieden zoals ‘ just in time’ distributie, afvullen, repackaging en kleur maken. Veelal Internationale klanten zonder eigen footprint in Nederland profiteren hiervan.”

Onze klanten en partners

Lely Coatings hecht grote waarde aan lange relaties gebaseerd op vertrouwen. ”Veel van de klanten zijn al bij ons sinds 1986 en hetzelfde geldt voor onze partners/leveranciers . Naast het leveren van welbekende producten van de meest vooraanstaande verf/coating producenten, onderscheiden wij ons vooral door onze ervaring en kennis. Wij staan samen achter onze producten en ondersteunen onze klanten met gedegen advies. Daarnaast geloven wij erg in verbinden. Door ons ruime netwerk en diverse klantgroepen vinden wij vaak een goede match van bedrijven en diensten. Zo bouwen we samen aan een sterk netwerk.

Vernieuwing en verkoeling

Stilstand is geen optie, je moet continu blijven vernieuwen.  Duurzaamheid is ook in de coating wereld een “hot topic”. Performance coatings winnen aan terrein, denk bijvoorbeeld aan nanocoatings. En ook een witte warmte werende coating voor op platte daken die de levensduur tot wel 25 jaar verlengt.

Telefoontje

In de tijd van social media, online communicatie en online shopping merkt Lely Coatings, dat een groot deel van haar klanten ook nog gewoon de telefoon pakt. ‘Easy to do business with’, zo kunnen we alles in een keer afhandelen, bestellen, beschikbaarheid checken, adviseren.  En specifieke wensen omtrent de aflevering, zoals ‘zet de producten maar naast de brievenbus’ verwerken. “De extra persoonlijke aandacht, flexibiliteit, passie voor klant en product is waar wij ons door onderscheiden “, besluit Dick van der Lely.