Wijzig je omslagfoto
Transportbedrijf Gerard Lammers B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Transportbedrijf Gerard Lammers B.V.
Bedrijven

Zoveel meer dan een standaard transporteur

Van betonnen trafobehuizingen tot in beslag genomen huisraad; van grote kunstwerken tot machineverhuizingen: Transportbedrijf Lammers uit Nieuwkuijk vervoert het niet alleen, ze assisteren ook bij de plaatsing, de montage of het in- en uitladen.

Het uitgebreide wagenpark van Lammers is uitstekend toegerust voor het vervoer van zware volumes in vaak grote omvang. Elke truck beschikt over een kraan, die tot 36 meter hoogte en 32 meter lengte enorme gewichten kunnen heffen. Chauffeurs worden allround opgeleid, zodat ze al het materieel kunnen bedienen en inzetbaar zijn op de grote verscheidenheid aan opdrachten. 

Uitrukken bij storingen

“De helft van onze klanten is energieleverancier”, vertelt Mari Lammers, die samen met zijn broer Hans als derde generatie leiding geeft aan het familiebedrijf. “Hun storingsvoorraad voor Brabant, Limburg en een deel van België is opgeslagen in ons magazijn. Zodra er ergens een storing is, rukken wij uit met de benodigde materialen. Wij hebben altijd één of twee auto’s achter de hand voor dit soort calamiteiten. Als er op dat moment geen chauffeurs beschikbaar zijn, dan springen Hans of ik zelf op de auto en rijden erheen. Het is in zo’n geval heel prettig dat wij ook het uitvoerende werk nog helemaal in de vingers hebben.” Mari vertelt dat dat onlangs nog het geval was, tijdens een grote storing in de regio Venlo. “Daar zaten 40 postcodegebieden ’s avonds rond negen uur zonder stroom. Je moet dan snel schakelen en ondertussen ook rekening houden met de truckplanning voor de volgende ochtend. Klussen die dan staan ingepland, moeten ook kunnen doorgaan. Dat vergt wel wat puzzelwerk, maar dat lukt ons meestal heel goed. En de storing werd die nacht, met onze assistentie, ook opgelost.”

Transport en opbouw van kunstwerken

Een heel andere tak van sport is het vervoer van grote kunstwerken, die vaak in meerdere delen worden getransporteerd en opgebouwd worden op locatie. Zo is Lammers de vaste vervoerder voor de tweejaarlijkse openluchttentoonstelling Op de Lind in Oisterwijk. De beelden daarvoor worden in Nederland, België en Duitsland opgehaald bij particulieren, musea of tentoonstellingen en opgebouwd in Oisterwijk. Ook het Bosch Beest, een 12 meter hoog beeld van een uil, heeft Lammers al op twee achtereenvolgende locaties opgebouwd en is nu te bewonderen nabij het Provinciehuis in Den Bosch. “Wij hebben in die wereld inmiddels een goede reputatie opgebouwd”, vertelt Mari met enige trots. “Een bronsgieter, die met veel kunstenaars samenwerkt, adviseert hen al jaren: ‘Leg het vervoer bij Lammers neer, dan ben je van al het gezeur af. Zij regelen alles en je hoeft niet bang te zijn voor schade.’ Mooiere reclame kun je niet hebben toch?”

Medewerkers het allerbelangrijkste

Mari realiseert zich terdege dat die goede naam te danken is aan de inzet en betrokkenheid van de inmiddels 34 medewerkers. “Zonder onze mensen zijn we niks. Zij zijn het die elke dag weer de schouders eronder zetten om onze klanten helemaal te ontzorgen en onze afspraken na te komen. Daar zijn mijn broer ik niet alleen trots op, maar ook echt dankbaar voor.”