Wijzig je omslagfoto
KLS/Van den Berg BV
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

KLS/Van den Berg BV
Onderwijs
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

Veiligheid begint bij KLS/Van den Berg B.V.

 

Wat mag u verwachten van een bedrijf, dat zich als ‘partner in veiligheid’ presenteert? Dat ze de veiligheid binnen uw organisatie naar een hoger niveau tillen? Uiteraard! Dat ze continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen? Dat spreekt voor zich. Dat ze de vinger op de zere plek durven te leggen? Tja … dat wordt al wat lastiger. Maar ook dát doen de specialisten van KLS/Van den Berg B.V.

 

KLS/Van den Berg B.V. bestaat sinds 2001. Toen bundelden partijen met veel ervaring in de gezondheidszorg en brandweerwereld hun krachten. De letters KLS staan voor Kwaliteit, Leerzaamheid en Service. “We zijn een begrip aan het worden”, weet General Manager Mark van den Berg. “Dat komt doordat we eigenwijs zijn. We durven heel duidelijk knelpunten op veiligheidsgebied aan te geven, waar andere partijen nog wel eens voor terugschrikken.” Op die eigenwijsheid zijn ze in Eindhoven ook best een beetje trots. Je profileert je immers niet voor niets als partner in veiligheid. Operations Manager Cor van den Dobbelsteen ziet dat dat werkt: “Wij zijn een partner die meedenkt, pijnpunten aan durft te geven. Wij laten zien wat je wél en niet kunt of weet. Dat doen we in heldere, begrijpelijke taal.”

 

Bewustwording

Het goed neerzetten van de veiligheid binnen een bedrijf of organisatie begint met het maken van een RI&E. Die afkorting staat voor risico-inventarisatie en -evaluatie. “Eigenlijk begint het natuurlijk allemaal met bewustwording”, nuanceert Van den Dobbelsteen. Die bewustwording bij de klant hangt nadrukkelijk samen met het herkennen en erkennen van een mogelijk veiligheidsprobleem. “Je moet eerlijk naar je eigen organisatie durven kijken”, vervolgt hij. “Wanneer het besef er eenmaal is, kunnen wij dat versterken. Wij verkopen geen tastbaar product als een pakje boter. Wij verkopen een gevoel van veiligheid. Dat gevoel moeten we over kunnen brengen op de klant en samen omzetten in daadkracht. Daarbij speelt ook nazorg een belangrijke rol.”

 

Totaalpakket

KLS/Van den Berg B.V. levert een totaalpakket aan dienstverlening op veiligheidsvlak. Dat doet het Eindhovense bedrijf landelijk, met eigen docenten die absolute specialisten binnen hun vakgebied zijn. Van basisopleidingen BHV, compleet met alle middelen, tot specialistische trainingen, van controle en advisering op het gebied van brandveiligheid (ook bij verbouw of nieuwbouw van belang) tot het in kaart brengen van ontruimingsplannen en vluchtwegen: het is allemaal maatwerk. Los van het eigen opleidingscentrum in Eindhoven wordt met een keur aan partners samengewerkt, waarbij van hun locaties gebruik gemaakt kan worden. “We doen herhalingsoefeningen vaak bij de klant zelf”, vertelt Van den Berg. “Door de kracht van herhaling kunnen wij klanten helpen om vooruit te komen.”

 

Door KLS/Van den Berg B.V.in huis te halen voorkomt een organisatie bedrijfsblindheid. De frisse blik van buiten gaat bovendien gepaard met volop kennis en ervaring. Met oprecht en eerlijk advies op maat én dat al genoemde stukje eigenwijsheid wordt de veiligheid stapje voor stapje naar een hoger niveau getild. En dat is toch in ieders belang?