Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

KLERK WERKENDAM, DE
Bedrijven
(0183) 508666

Lees hier de tiende editie van 'Met het oog op morgen', de nieuwsbrief van De Klerk

Verschillende disciplines onder één dak bij De Klerk en Labrujère 

De Klerk Waterbouw en Staalbouw uit Werkendam bundelde in juni 2019 de krachten met Labrujère uit Middelburg. Directeur Arie Schaap: “De ervaring en het vakmanschap van de Zeeuwen en de krachtige infrastructuur van de Brabanders zijn verenigd.”

 

Schaap vertelt: “Binnen De Klerk zijn we gespecialiseerd in de constructieve waterbouw, we bouwen voorzieningen voor (zee)schepen als remmingen, afmeervoorzieningen, kade en steigers.” De behoefte aan werktuigbouwkundige activiteiten nam toe, we wilden klanten ook de expertise over bewegende delen zoals sluizen en bruggen bieden. Het totaalplaatje als het gaat om constructieve waterbouwoplossingen.” De overname van Labrujère paste precies in deze strategie.

Geen duurdere combinaties nodig

Zo kwam het dat De Klerk begin 2019 in Middelburg aanklopte, om te zien of er mogelijkheden bestonden tot overname. Een half jaar later waren de bedrijfsactiviteiten ondergebracht bij De Klerk. 

Opdrachtgevers tonen zich gelukkig met de overname. Schaap: “We werken vanuit verschillende disciplines maar zijn wel één bedrijf. Dat maakt duurdere combinaties voor onze klanten overbodig.”

Personeel uit de regio

Alle medewerkers van Labrujère zijn vanuit Middelburg blijven werken. “Het Zeeuwse karakter blijft sterk behouden, net als de identiteit van Labrujère. We gebruiken de naam en de kennis zoals Labrujère bekend staat als werktuigbouwkundig bedrijf.” Schaap ziet De Klerk dan ook vooral als ondersteuning voor het bedrijf in Zeeland. De algemene dagelijkse zaken worden vanuit De Klerk geregeld. Door de bedrijven volop samen te laten werken, wordt het pakket aan diensten efficiënt en vakkundig uitgevoerd. Naar personeel wordt specifiek in de Zeeuwse provincie gezocht. “Afgelopen jaar gingen vijf medewerkers uit dienst en zijn er tien nieuwe mensen bijgekomen. Dat zet de teller nu op 35 medewerkers.”

Ook voor de regio Werkendam geldt dat tachtig procent van de 150 medewerkers uit de omgeving komt. “Net als in Zeeland willen we dat ook in Brabant zo houden. Dat we allemaal uit deze regio komen, zorgt voor een familiegevoel. Ik denk dat er daarom ook weinig sprake is van verloop in de organisatie. Zelden gaat iemand weg.”

Jongeren enthousiast maken 

Schaap ziet met name jonge medewerkers bij de bedrijven binnenkomen. “De jeugd heeft de toekomst en dat willen we ook hier blijven doorvoeren.” De Klerk komt op middelbare scholen waar het bedrijf lasactiviteiten verzorgt. “Dat motiveert jongeren voor het vak en voor ons is het meteen een mooie gelegenheid om te zien wat er speelt.” 

Onderhoud aan bruggen en sluizen

Op het moment dat Schaap bij De Klerk ging werken, was dat buiten als assistent uitvoerder. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar kantoor, waar hij de eerste met een technische functie was. Dat is nu 33 jaar geleden. Als huidig directeur van beide bedrijven ziet Schaap de toekomst rooskleurig tegemoet: “Met de overname van Labrujère willen we de naam van het bedrijf ook buiten Zeeland in de rest van Nederland vaker laten klinken.” Een groot deel van de bruggen en sluizen in Nederland is na de Tweede Wereld oorlog gebouwd en heeft de komende jaren dringend onderhoud nodig. “Daar liggen volop kansen voor Labrujère als het gaat om grootscheeps werktuigbouwkundig onderhoud.”

  • Voor meer informatie zie het YouTube-kanaal van de Klerk B.V.
  • Bekijk voor meer informatie het bedrijfsprofiel van Labrujère.