Wijzig je omslagfoto
KLERK WERKENDAM, DE
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

KLERK WERKENDAM, DE
Bedrijven
Sasdijk 10, Werkendam, Nederland
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2
Bedrijfsafbeelding 3
Bedrijfsafbeelding 4
Bedrijfsafbeelding 5
Bedrijfsafbeelding 6
De Klerk is een sterke partner in de realisatie van ambitieuze waterbouw-, staalbouw- en werktuigbouwopdrachten.

Met vooruitstrevende (constructieve) oplossingen realiseren wij uw opdrachten van begin tot eind naar tevredenheid binnen de gestelde eisen.

Lees hier de elfde editie van 'Met het oog op morgen', de nieuwsbrief van De Klerk

 

Verschillende disciplines onder één dak bij De Klerk en Labrujère 

Algemeen directeur Ron de Groot: “Wij zijn één van de oudste bedrijven in Werkendam. In 1859 verrichtte De Klerk al werkzaamheden. Waterbouw is de grootste tak van het bedrijf. We zijn actief in de constructieve waterbouw. We realiseren in heel Nederland projecten op en aan het water.” Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten, zijn staalbouwkundige constructies nodig. De toevoeging van de staalbouwtak in 2004 was dan ook zeer welkom. De discipline staalbouw werkt niet alleen voor waterbouw, maar boort ook een eigen markt aan en maakt onderdelen voor de offshore. In 2019 heeft De Klerk werktuigbouwbedrijf Labrujère overgenomen. Deze discipline verzorgt bewegingswerken die onder andere benodigd zijn om een sluisdeur of ophaalbrug te laten bewegen. De drie disciplines waterbouw, staalconstructie en werktuigbouw vullen elkaar goed aan.

 

Personeel uit de regio

Alle medewerkers van Labrujère zijn vanuit Middelburg blijven werken. “Het Zeeuwse karakter blijft sterk behouden, net als de identiteit van Labrujère. We gebruiken de naam en de kennis zoals Labrujère bekend staat als staal- en werktuigbouwkundig bedrijf.” De algemene dagelijkse zaken worden vanuit De Klerk geregeld. Door de bedrijven volop samen te laten werken, wordt het pakket aan diensten efficiënt en vakkundig uitgevoerd. Naar personeel wordt specifiek in de Zeeuwse provincie gezocht.

Ook voor de regio Werkendam geldt dat tachtig procent van de 150 medewerkers uit de omgeving komt. “Net als in Zeeland willen we dat hier ook zo houden. Dat we allemaal uit deze regio komen, zorgt voor een familiegevoel. We hebben een trouwe club van mensen die er trots op zijn om bij ons te werken. Er zijn voldoende doorstroommogelijkheden. Het personeel wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.”

De jongeren weten De Klerk ook te vinden. “De jeugd heeft de toekomst.” De Klerk gaat regelmatig naar het voortgezet onderwijs om zo de leerlingen kennis te laten maken met lasactiviteiten. “Dat motiveert jongeren voor het vak en voor ons is het meteen een mooie gelegenheid om te zien wat er speelt.” 

Verduurzaming

De Klerk heeft veel eigen materieel. Door de diversiteit aan eigen materieel, disciplines en medewerkers kan de Klerk eigenlijk alles zelf. Ron: “Momenteel zijn we bezig met een verduurzamingsslag. We hebben onlangs 3 van onze schepen groen gemaakt. We hebben de motoren vervangen voor de schoonste motoren die op dat moment beschikbaar waren.”