Wijzig je omslagfoto
HESSELS POEDERCOATING
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

HESSELS POEDERCOATING
Bedrijven

De nummer 1 in poedercoating

Hessels Poedercoating is gespecialiseerd in poedercoating van producten met zowel een binnen- als een buitentoepassing en in elke gewenste kleur. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit.

Met ons hypermoderne machinepark en gekwalificeerd personeel zijn wij u snel en accuraat van dienst. Met bewerkingsmogelijkheden voor producten tot een gewicht van 5000 kg en afmetingen tot 12500 x 2750 x 2750 mm zijn wij uniek in onze regio. Wij realiseren de meest optimale oplossing voor de bescherming en verfraaiing van uw producten van staal, aluminium, RVS en thermisch verzinkt materiaal. Voor zowel enkele stuks als seriematige, projectmatige of repeterende productie, bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is poedercoating?

Poedercoating is een elektrostatisch proces. Negatief geladen poeder wordt aangebracht op een positief geladen metalen object. Het elektrostatische proces zorgt voor hechting van het poeder. Door verhitting in een oven wordt het poeder vloeibaar en door afkoeling hardt de coating uit. Daarmee is een stevige verbinding gevormd tussen de coating en het materiaal.

Stralen

Stralen is een goede voorbehandeling voor zowel schooperen als poedercoating. Wij stralen met RVS grit. Zowel zwart staal als verzinkt materiaal kunnen hiermee worden behandeld. Dit grit heeft een lange standtijd, produceert weinig stof en verbruikt veel minder energie dan staalgrit of corund. Met de moderne automatische werpstraler kunnen producten met afmetingen tot 2600 x 1600 x 1600 mm snel en volgens hoge kwaliteitsnormen worden voorbehandeld. Met onze bandstraler kunnen producten met afmetingen tot 7700 x 1400 x 600 mm seriematig worden gestraald.

Chemisch voorbehandelen

Door alkalisch ontvetten, beitsen, spoelen en chroomvrij passiveren, kunnen wij producten van blank materiaal, thermisch verzinkt materiaal, zincor plaat, roestvaststaal en aluminium voorbehandelen. Door goede procesbeheersing en voortdurende metingen voldoen wij aan de kwaliteitsnormen die voor de gekozen behandelmethode noodzakelijk zijn.

Schooperen

Schooperen, ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd, is het thermisch aanbrengen van een vloeibaar gemaakte zink-aluminium legering op een vooraf blank gestraald metalen oppervlak. Hierbij wordt de zinkdraad door het spuitpistool getransporteerd en middels een vlam verhit. Het vloeibare zink wordt door middel van perslucht uit het pistool geblazen en in één of meerdere lagen aangebracht. Het zink stolt direct op het product en vormt zo een goed hechtende beschermlaag. Hierna dient het (licht)grijze en enigszins ruwe oppervlak te worden voorzien van een primer of coating.

Poedercoating

Poedercoating is een snelle en zeer duurzame oppervlaktebehandeling, die uw producten verfraait en beschermt tegen corrosie, UV- en weersinvloeden. De belangrijkste voordelen van poedercoating:

  • Hard en slijtvast
  • Beschermt tegen corrosie, UV- en weersinvloeden
  • Alle gewenste RAL-kleuren
  • Geen oplosmiddelen: beter voor mens en milieu
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
  • Snel en efficiënt

Transport

Hessels Poedercoating verzorgt ook het transport van uw materialen en producten. Met een eigen vrachtwagen en drie trailers zijn het halen en brengen bij ons in goede en veilige handen. Wij halen en brengen uw materialen en producten op een met u afgesproken datum en tijdstip en op de gewenste locaties. Indien gewenst worden uw behandelde materialen vóór verzending door ons verpakt, zodat deze tijdens het transport niet kunnen beschadigen.

Verzinken

Bij verzinken wordt het materiaal in vloeibaar zink gedompeld. Hierdoor ontstaat een nieuwe toplaag: het resultaat van de chemische verbinding tussen staal en zink. Deze toplaag is harder dan zink of  staal en garandeert een jarenlange bescherming tegen corrosie van buitenaf en biedt ook bescherming aan de binnenzijde. Zink met poedercoating is een zogenaamd duplex systeem waar het zink een kathodische werking aangaat om zo het metaal te beschermen. Om het materiaal geschikt te maken voor poedercoating dient het na het verzinken ook te worden gepoetst om onzuiverheden en oneffenheden weg te werken.

Uniek in onze regio

Met de hypermoderne poedercoatinglijn is Hessels Poedercoating in staat om uw producten nog sneller te behandelen. De volledig geautomatiseerde poedercoatinglijn voert alle opeenvolgende bewerkingen uit zonder tussenkomst van menselijke handelingen, zoals ophangen en afhalen. Hiermee behalen wij een uitermate hoge efficiency en kwaliteit. Na het ophangen is het behandelde product na anderhalf uur klaar voor verzending.