Wijzig je omslagfoto
HELUKABEL B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

HELUKABEL B.V.
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2
Bedrijfsafbeelding 3
Bedrijfsafbeelding 4

Industriële kabels & enkeladers, data, netwerk en bus technologie, rupskabels, maatwerk Kabels, voor-geassembleerde kabels, windmolen, zonnepaneel e-laadkabels, spiraalkabels, media technologie, infrastructuurkabels en draad en kabeltoebehoren.


HELUKABEL Nederland: Partner voor de maakindustrie in Brabant

HELUKABEL Nederland is onderdeel van het Duitse familiebedrijf HELUKABEL GmbH, dat in 1978 door Helmut Luksch is opgericht in Hemmingen. Inmiddels zijn er 58 vestigingen in 37 landen. HELUKABEL is wereldwijd dan ook gegroeid tot één van de belangrijkste kabelproducenten, met productiefaciliteiten in o.a. Duitsland en China.

Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart zijn we in staat om zeer korte levertijden en een hoge servicegraad te realiseren. HELUKABEL Nederland bestaat inmiddels 20 jaar. In 2016 is een nieuw pand vlak bij Eindhoven, in Budel betrokken. ‘Klanten hebben ons als leverancier omdat we een breed productpakket hebben, met uitgebreide logistieke mogelijkheden, hoge en constante kwaliteit bieden, snel leveren, persoonlijk contact hebben en wereldwijde support kunnen bieden”, aldus Jasper van Beusekom, Managing Director.

De klant centraal

‘Vanuit ons magazijn in Budel is een zeer snelle levering, eventueel op afroeporder mogelijk. We  bekijken samen met onze klanten welke behoefte er is, en hoe we deze kunnen omzetten in productieontwikkeling, zodat maatwerk kan worden geleverd. Hierbij volgen we de technologische ontwikkelingen op de voet, om zo te voldoen aan de nieuwste standaarden. Omdat we ook de kabelaccessoires kunnen leveren, zijn we een one-stop provider’.

Research & development

Wij ontwikkelen optimale kabeloplossingen voor onze klanten. De focus ligt op producten voor vaste en mobiele toepassingen. Extreme chemische, elektrische en mechanische belasting in combinatie met kleine buigradiussen, een hoog aantal buigcycli, hoge temperaturen of flexibiliteit en constante kwaliteit zijn vaak de eisen van onze klanten, waaraan wij graag voldoen.

Testcentrum

Kwaliteit is dan ook één van de topprioriteiten van HELUKABEL. Optimale testapparatuur en  testprocessen zorgen voor onze hoge kwaliteitsstandaard. Zo worden kabels in sleepkettingen getest op korte, middellange en lange afstanden en bij lage en hoge snelheden. Ook is er een test-toren voor windenergiekabels. Tevens voert HELUKABEL regelmatig brandproeven uit in overeenstemming met internationale normen zoals UL/CSA, VDE en HAR. En de buitenmantel van kabels wordt getest op slijtvastheid.

Verder zijn we lid van de Federatie van Technologiebranches (FHI) en PI Nederland en zijn we hiermee een prima samenwerkingspartner voor technologische bedrijven in de regio. Onze producten zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en voldoen aan alle internationale normen en certificeringen.

Duurzame energie

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. We willen vanuit onze familiebedrijfsfilosofie, onze  bedrijfsactiviteiten richten op toekomstige generaties en dragen graag een steentje bij aan verduurzaming van energievoorziening. Samen met klanten zijn we dan ook volop actief in de markten zon- en windenergie en e-mobility. We zijn dan ook trotse sponsor van innoverende projecten, zoals Delft Hyperloop en Electric Superbike Twente.

Wilt u meer weten over HELUKABEL en haar oplossingen? Kijk dan eens op onze website of neem contact met ons op. 

WIlt u meer video's zien Helukabel? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Helukabel Nederland.