Wijzig je omslagfoto
FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL
Bedrijven

FrieslandCampina Ingredients Veghel: Melk verwerken tot waardevolle producten

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. De groeiende wereldbevolking voorzien van de juiste nutriënten is dé uitdaging voor de komende decennia. 

FrieslandCampina is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. We hebben meer dan 18.900 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België en meer dan 140 jaar ervaring met coöperatief ondernemerschap. Leden-melkveehouders van FrieslandCampina zijn lid van de Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Deze coöperatie is 100 procent eigenaar van de onderneming. Via de coöperatie zijn onze leden-melkveehouders zijn dus gezamenlijk eigenaar en toezichthouders van de onderneming.

De lange en succesvolle geschiedenis  van FrieslandCampina begint in 1871. Succes dat direct voortvloeit uit een bedrijfscultuur die wordt gekenmerkt door samenwerking, betrokkenheid en daadkracht. FrieslandCampina is een internationaal bedrijf. Niet alleen actief in Europa, maar ook in veel landen buiten Europa is de onderneming stevig geworteld in de samenleving.

Producten

FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast verkoopt FrieslandCampina wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. 

Locaties

Op meerdere locaties in Nederland wordt door FrieslandCampina melk verwerkt, onder andere op twee locaties in Veghel. Op deze locaties worden hoogwaardige ingrediënten gemaakt.

Friesland Foods en Campina - FrieslandCampina

De productie in Veghel startte in 1926 met de oprichting van coöperatie “De Meierij Veghel” gevestigd aan de NCB-laan in de Haven van Veghel. In 1979 fuseerde “DMV” met Campina tot DMV-Campina. In 1986 werd de tweede locatie in Veghel in gebruik genomen aan de Lage Landstraat waar hoogwaardige jongdiervoedingen voor kalf, big en lam voor jongvee wordt geproduceerd onder de naam Nutrifeed. In 2009 fuseerden Friesland Foods en Campina tot het huidige FrieslandCampina.

Op de locatie in Veghel worden diverse componenten uit de melk gehaald en gedroogd die als ingrediënt diverse toepassingen dienen. Zo worden hoogwaardige melkeiwitten geleverd aan markten zoals performance nutrition. DMV is wereldmarktleider in caseïnaten die toepassingen vinden in de voedingsmiddelenindustrie. Ook de lactose die in Veghel geproduceerd wordt, wordt wereldwijd geëxporteerd en gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding en voor diverse toepassingen in de farmaceutische industrie. De diervoeding die geproduceerd wordt vindt eveneens zijn weg over de hele wereld.

Met de fabrieken in Veghel is deze productielocatie de grootste van FrieslandCampina in Nederland. De processen in deze fabriek vragen specialistische technologische kennis. De producten uit Veghel zijn ingrediënten voor vele voedingsmiddelen over de hele wereld. Zo bereiken wij met onze producten vanuit Veghel wereldwijd 1 op de 6 mensen.