Wijzig je omslagfoto
eXtractorONE
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

eXtractorONE
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

eXtractorONE  - “Data is nog onbewerkte, ruwe olie”

Met de komst van sensoren, smart cities, open data en cloud gedreven applicaties staan er voor het bedrijfsleven een hoop kansen in het verschiet. De tech-giganten trekken een sprintje en lopen vooraan bij deze ontwikkelingen. Veel ondernemers bewegen mee in de trend; er is immers voldoende begrip van de waarde die data kan bieden. Maar hoe zorg je er als ondernemer voor dat je de grip op jouw bedrijfsdata niet verliest? Hoe zorg je ervoor dat de data en databases up-to-date blijven en het inleesproces solide is? En bovenal; hoe zorg je voor een frisse focus op het uitbreiden van deze datasets, zonder hier veel tijd, budget of in-house kennis aan te moeten besteden?

Ondanks de migratie naar de cloud wil je als bedrijfseigen data zelf hebben. Alleen dan kun je deze integreren met andere databronnen. Voor het ophalen van deze data is kennis van programmeren nodig en het inrichten van een inleesproces kost tijd en geld. eXtractorONE is een generieke tool die dit proces uit handen neemt en vervangt door minutenwerk; de gebruiker wijst een bron (bijvoorbeeld een online webservice, sensoren, of een boekhoudpakket) aan en een eventuele target database en de data wordt geladen. Mocht er geen target database zijn, dan wordt deze gegenereerd. Je plant met de tool daarnaast eenvoudig controles in; mocht de brondata geüpdatet zijn, dan worden deze wijzigingen automatisch verwerkt en wordt er historie opgebouwd. De gebruiker hoeft zo niet voor elke databron het wiel opnieuw uit te vinden en kan direct de diepte induiken.

Marc Tybout, mede-eigenaar eXtractorONE; “Data is niet het nieuwe goud. Het is eerder een ruwe olie die nog bewerkt moet worden, of legosteentjes die nog op elkaar gezet moeten worden. Hierna kun je er pas wat moois mee maken. Data moet vervolgens ook geïnterpreteerd worden; afhankelijk van welk licht je erop schijnt, wordt het andere informatie. Dit interpreteren doe je het beste door er andere data tegenaan te houden. ”

Toepassingen
eXtractorONE stelt een ondernemer in staat om eenvoudig nieuwe databronnen aan te boren en te verwerken, waarmee het een sterkere speler kan worden in de markt. Zo wordt de tool door een schoonmaakorganisatie gebruikt om via sensoren de bezettingsdynamiek van locaties in kaart te brengen, via klanttevredenheidszuilen meten ze gast- en medewerkersbehoeftes en via een app voeren zij kwaliteitsmetingen uit. eXtractorONE zorgt ervoor dat deze data snel en juist verzameld wordt, zodat het aan elkaar kan worden gekoppeld en er waardevolle inzichten ontstaan om de dienstverlening te optimaliseren. In de bouw wordt eXtractorONE gebruikt om o.a. funderingsdata, kadastergegevens, energie labels en afgegeven bouwvergunningen te verzamelen. In het openbaar vervoer wordt de tool gebruikt om in een handomdraai context data toe te voegen aan rijtijden en reisbewegingen. Hiermee worden mogelijke oorzaken voor verstoringen en vertragingen in kaart gebracht. Daarnaast slurpt de tool data rondom de elektrificatie van het OV op, om het effect op stikstofniveaus in Natura2000 gebieden inzichtelijk te maken. Benieuwd wat eXtractorONE voor uw organisatie kan betekenen? Geef ons gerust een belletje, we gaan graag met u om tafel zitten voor een ‘proof of concept’.