Wijzig je omslagfoto
DELTAPATENTS B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

DELTAPATENTS B.V.
Bedrijven

INNOVATIES OPTIMAAL BESCHERMD DANKZIJ DELTAPATENTS

Je moet er niet aan denken: concurrenten die met jouw innovatieve idee aan de haal gaan. Bescherming van intellectueel eigendom (IP) is dan ook belangrijk voor innovatieve bedrijven. Het in Eindhoven en Leiden gevestigde octrooibureau DeltaPatents helpt bedrijven om hun vindingen te beschermen; niet alleen met octrooiaanvragen, maar ook met gericht advies en trainingen.

Octrooien op Europees en mondiaal niveau

Het beschermen van innovaties door  middel van octrooien (patenten) is de core business van DeltaPatents. Octrooien moeten normaliter in elk land apart worden geregeld. DeltaPatents stemt de te volgen route af op de gewenste bescherming. Een lokaal opererend bedrijf kan het meest gebaat zijn met een Nederlands octrooi. Voor internationaal werkende bedrijven kan DeltaPatents een Europees octrooi regelen via het Europees Octrooibureau (EPO) of mondiale bescherming via het World Intellectual Property Organisation (WIPO). Een innovatie is daarmee goed beschermd voor 20 jaar.

Goede begeleiding en eerlijk advies

Wil je een vinding patenteren, dan is goed om rekening te houden met hoe eventuele veranderingen in de toekomst dat product nog concurrerender kunnen maken. Veranderen concurrenten een detail in hun product, en heb je daarop niet geanticipeerd in je octrooi, dan staat het hen mogelijk vrij dat te gebruiken.

De financiële belangen zijn groot. Bedrijven houden graag de markt exclusief voor zich en proberen IP van anderen ongeldig te laten verklaren in opposities. Het is aan te raden om een goede verdediging tegen een oppositie al in de octrooiaanvraag in te bouwen.

Naast het beschermen van IP is het belangrijk om op tijd te onderzoeken of de innovatie al niet door een andere partij beschermd is. DeltaPatents helpt bedrijven bij het bepalen van hun Freedom-to-Operate (FTO) en adviseert hoe producten kunnen worden aangepast om de kans op inbreuk op IP van derden te verminderen.

Het goed adviseren van bedrijven over IP voor hun producten en processen is de specialiteit van DeltaPatents. Ze besteden veel tijd aan het voortraject en investeren in hun relatie met de klant. 

Traject

Tijdens een eerste gesprek overleggen de adviseurs van DeltaPatents met de klant over de te volgen IP-strategie. In sommige gevallen volgen trends elkaar zo snel op dat het noodzaak is regelmatig de IP-portfolio te herzien en te controleren of deze nog wel in lijn met de businessstrategie is en past binnen het budget.

MKB: veel innovatie

DeltaPatents bedient diverse klanten, waaronder grotere, internationaal opererende klanten. Daarnaast richt het bureau zijn pijlen op innovatieve MKB-bedrijven en Startups. Juist voor deze doelgroep helpt DeltaPatents bij de FTO analyse en het vermijden van risico’s. Daarnaast kan het bureau helpen bij het verdedigen tegen rechten van derden.

Juridische én industriële kennis

De specialisten van DeltaPatents hebben een grote juridische kennis op het gebied van octrooien. Daarnaast hebben de meesten van hen uitgebreide ervaring binnen industriële concerns. Juist die combinatie stelt hen in staat om voor elke klant te komen tot een optimale oplossing.

Maatwerktrainingen

De specialisten van DeltaPatents zijn ook actief als opleiders. Ze volgen de ontwikkelingen op hun terrein nauwgezet. Zo verzorgt DeltaPatents op de eigen website een blog over recente ontwikkelingen in de patentbusiness. DeltaPatents biedt een uitgebreid scala aan IP opleidingen voor IP managers, IP coördinatoren en onderzoekers zodat het IP bewustzijn wordt verhoogd. Zo leren, bijvoorbeeld, R&D medewerkers wat patenteerbaar is, krijgen ze uitleg over ‘freedom to operate’ en worden handvatten aangerijkt om de informatie waar ze over beschikken te converteren naar patenteerbare informatie.