Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

BUVO CASTINGS B.V.
Bedrijven

BUVO Castings | Specialist in complexe aluminium gietstukken voor onder andere de automobiel industrie

Innovatie, vakmanschap, professionaliteit en toekomstgerichtheid zijn de termen die de Helmondse Aluminium hogedrukgieterij BUVO Castings het beste omschrijven. Deze elementen hebben altijd aan de basis gestaan van de organisatie en hierdoor heeft BUVO zich, vanaf de oprichting in 1980, kunnen ontwikkelen tot het internationale bedrijf dat het nu is.

Groeiende vraag naar complexe gietstukken

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility, nog altijd groeien. En juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten is BUVO dé wereldwijde specialist. Enkele aansprekende namen waar de BUVO gietdelen uiteindelijk in geplaatst worden zijn bijvoorbeeld Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas.  

Vakmanschap en industrie 4.0 hand-in-hand

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen blijft BUVO ontwikkelen. Zo heeft de organisatie de laatste jaren een uiterst moderne productiehal van meer dan 5000 m2, genaamd BUVO 4.0, en een derde giethal toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten.  

Het bijzondere aan BUVO 4.0 is dat deze hal is ontwikkeld met het oog op Industry 4.0; de nieuwste stap in de industriële revolutie waarbij een hoge mate van automatisering en onderlinge communicatie tussen mens, machine en de producten haar plek heeft gevonden. Door continue data-uitwisseling tussen de aanwezige robots, CNC machining centers en de producten wordt het productieproces continu gemonitord en bijgestuurd om tot het meeste optimale resultaat en proces te geraken.

Duurzaamheid waar je het niet verwacht

Bij een hogedrukgieterij wordt, door de hoge temperaturen die nodig zijn bij het productieproces, niet snel gedacht aan een duurzame productieomgeving. Hier zijn echter zeker wel mogelijkheden voor. Zo werkt BUVO uitsluitend met duurzame materialen. Het gebruik van secundair aluminium is hier een voorbeeld van. De productie van secundaire aluminium legeringen uit “gerecycled ” aluminium kost 20 keer minder energie dan de productie van primair aluminium uit bauxiet. Daarbij behouden de secundaire legeringen alle eigenschappen van het oorspronkelijke materiaal.

Ook beschikt BUVO over een high-end en energiezuinig luchtbehandelingssysteem en heeft de gieterij een adiabatisch koelsysteem om in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen. Door deze initiatieven worden de BUVO gebouwen gasloos verwarmd. Hiermee is de voormalige CO2-uitstoot door het verwarmen van 473.000 kg/Jaar teruggebracht tot 0 en is het totale energieverbruik teruggebracht tot 727  MWh/Jaar, hetgeen een reductie van meer dan 75% is

Together we define the future

BUVO heeft met continue innovatie, doorontwikkeling en het blijven investeren in kennis en resources een gouden formule gevonden waardoor het bedrijf nog steeds een stabiele basis kent en volop groei in het verschiet ziet. Ook de intensieve samenwerking(en) die het bedrijf kent met haar directe en indirecte opdrachtgevers zorgen ervoor dat de organisatie constant dicht op de ontwikkelingen en de marktbehoeftes zit. Niet voor niets wordt het 40 jaar bestaan, met partners, opdrachtgevers én collega’s, gevierd onder de slogan: “Together we define the future”