Wijzig je omslagfoto
BROUWERS TRANSPORT
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

BROUWERS TRANSPORT
Bedrijven

Brouwers Transport is een familiebedrijf uit ’s-Hertogenbosch dat zich richt op transport en opslag van vooral gepalletiseerde goederen. Hiervoor beschikt het transportbedrijf over 15 eigen vrachtwagens en twee magazijnen met 25.000 palletplaatsen.

Doordat het een echt familiebedrijf is, zijn de lijnen kort en het serviceniveau groot. Iedereen zet net dat stapje extra om de klant goed van dienst te zijn. Daarnaast is de automatisering prima op orde. Alle processen zijn geautomatiseerd en via internet te volgen.

Logistics

Een dertigtal klanten uit de regio heeft zijn goederen toevertrouwd aan de logistieke specialisten van Brouwers Transport. Het voordeel voor de klant is dat deze geen eigen magazijnruimte en geen eigen personeel in dienst hoeft te nemen. Door opslag en voorraadbeheer uit te besteden aan een logistieke dienstverlener, flexibiliseren de kosten terwijl het serviceniveau omhoog gaat. De magazijnen van Brouwers hebben verrijdbare stellingen, inrijdstellingen en conventionele stellingen. Alle gebouwen zijn beveiligd.

Warehouse management systeem

Brouwers werkt met een professioneel warehouse management systeem (WMS). Dit systeem is noodzakelijk voor een soepel verloop van de logistieke operatie: de inslag en de opslag, het orderpicken, het inventariseren en het verzenden van de goederen. Het WMS-systeem geeft onder andere de mogelijkheid om de voorraad te beheren volgens FIFO-principe en uitslagmeldingen en ontvangsten met eventuele bijzonderheden (afwijkingen, foto's of schade) automatisch per mail te verzenden.

Volgende dag leveren

Klanten kunnen hun voorraad via een internetmodule bekijken. De webmodule geeft ook informatie over goederengegevens, historie goederen, leveringen en binnenkomsten. Er is ook een recall functie. Klanten hoeven zelf niet of nauwelijks te investeren in een verbinding met het WMS-systeem van Brouwers. Het transportbedrijf regelt dit aspect. Voor kleinere opdrachtgevers is er de mogelijkheid om orders aan te leveren via de webmodule. Orders die op dag A (voor 13:00) binnenkomen, worden op dag B geleverd.

Transportdiensten in Benelux

De transporttak van Brouwers beschikt over vijftien verschillende auto’s, onder meer met hydraulische laad-/losklep, schuifzeil en schuifdak. En van klein tot groot: van bestelwagen tot volume-combi’s. Kortom, geschikt voor alle vervoertypen. Brouwers richt zich vooral op transport binnen de Benelux. Het gaat dan vooral om het afleveren van goederen uit de eigen opslag, en om vervoer van A naar B. Voor zendingen van en naar het buitenland werkt Brouwers met vaste en betrouwbare partners. Dankzij het Transport Management Systeem zijn zendingen real time via internet te volgen (track & trace). Zodra een zending is afgeleverd, is dat online zichtbaar.

Breekbare goederen vervoeren

Een specialisme is het vervoer van breekbare goederen, zoals glaswerk, roestvrijstalen buizen en lichtkoepels. Iets dat voor de grotere transportbedrijven moeilijk is, omdat het om extra aandacht vraagt van chauffeurs, loodspersoneel en kantoormedewerkers. De medewerkers van Brouwers Transport kennen hun klanten en geven hen de aandacht die ze nodig hebben. Zodat de goederen onbeschadigd en op tijd arriveren op hun bestemming. Brouwers Transport levert ook materialen aan monteurs die bijvoorbeeld op een bouwplaats werken. De chauffeur belt de monteur kort voor de levering, zodat het lossen correct en soepel verloopt.

Brouwers Transport is een echt familiebedrijf. De broers Toine en Joris Brouwers runnen het bedrijf. Joris is verantwoordelijk voor de transporttak, Toine voor logistics en alle algemene zaken. In 1989 namen beide broers het bedrijf over van hun vader. Allebei hebben ze een zoon die ook in het transportbedrijf werkt. Ook de dochter van Toine werkt er.