Wijzig je omslagfoto
Astra Stramon RVS Finishing
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Astra Stramon RVS Finishing
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

Astra Stramon: voor de finishing touch van staal

Astra Stramon is gespecialiseerd in het afwerken van staalproducten met behulp van duurzame methodieken en materialen. De experts bij Astra Stramon combineren hun jarenlange ervaring met passie en enthousiasme. Dat maakt het familiebedrijf in Asten(poedercoating) en Helmond(RVS finishing) volgens klanten een fijne en betrouwbare partner om mee samen te werken.

Opdrachtgevers uit de gevelbouw, metaalindustrie, interieurbouw, bouw, food industrie en carrosseriebouw vinden hun weg naar Astra Stramon voor het afwerken van staalproducten.

Poedercoaten
Astra Stramon maakt als voorbehandeling gebruik van staalstralen om roest, walshuid en oude verflagen van producten te verwijderen. Met schooperen wordt een actief roestwerende laag aangebracht; ideaal voor producten die buiten komen te staan. Als laatste wordt een constructie met een kleurpoeder bedekt die tegengesteld elektrostatisch geladen wordt. Zo lukt het om ook moeilijk bereikbare plaatsen te bedekken met het poeder. Het hele proces zorgt ervoor dat producten langdurig beschermd zijn tegen bijvoorbeeld zon, regen, mist en invloeden van de zee.

RVS Finishing
Voor non-ferro metalen zoals RVS en aluminium maakt Astra Stramon gebruik van glasparelstralen. Ideaal voor bijvoorbeeld de machinebouw en foodindustrie. Voor producten die hoge cosmetische eisen stellen, of een lage ruwheid vragen, is Astra Finish ontwikkeld. Deze waterstraaltechniek is uitermate geschikt voor de food- en farmaceutische industrie. Tot slot heeft Astra Stramon alle faciliteiten in huis om RVS-producten te dompelbeitsen.

Eigen transport en advies
Als extra service kan Astra Stramon ook zorgen voor het transport van producten van klanten. Bovendien is Astra Stramon niet alleen een partner die uitvoert, maar ook met opdrachtgevers meedenkt. Met advies en tips over het type behandelingen denken de experts van Astra Stramon mee over het kwaliteitsniveau.

Qualisteelcoat: Internationaal keurmerk
Om het kwaliteitsniveau met betrekking tot poedercoating te garanderen, is Astra Stramon aangesloten bij de Vereniging van Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) vertelt Edwin van Bruggen, bedrijfsleider bij Astra Stramon. Qualisteelcoat is een internationaal kwaliteitslabel voor het coaten van staal met organische coatings. In de specificatie definieert Qualisteelcoat het kwaliteitsniveau en de vereisten waaraan een coatingbedrijf intern moet voldoen om zijn producten als een door Qualisteelcoat gelicentieerd bedrijf op de markt te kunnen aanbieden. Het omvat de definitie van kwaliteitseisen voor coatingbedrijven, coatingsystemen en de goedkeuring van coatingmateriaal, evenals de reguliere externe kwaliteitscontrole van coatingbedrijven die een Qualisteelcoat-kwaliteitslabel dragen.

Op en top familiebedrijf
Van Bruggen benadrukt dat klanten graag terugkomen bij Astra Stramon vanwege de toegankelijkheid en persoonlijke aanpak. ‘Hierin zie je echt terug dat we een familiebedrijf zijn. We denken graag mee met de klant en hebben vlotte levertijden. Het feit dat we eigen transport bieden, zorgt voor een stuk flexibiliteit voor de klant én voor ons. Zo willen we klanten nu en in de toekomst blijven verrassen.’

Meer weten?

Wilt u meer weten over de service van Astra Stramon, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Astra Stramon BV.