Wijzig je omslagfoto
Alumero Finex Extrusions B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Alumero Finex Extrusions B.V.
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1

Specialist in aluminium profielen: klein van maat, groot van kwaliteit

ALUMERO FINEX Extrusions in Helmond is specialist in het vervaardigen van aluminium profielen in kleine maten (tot max 80 mm omschreven cirkel). Deze, middels micro extrusie vervaardigde profielen, zijn van een hoogwaardige kwaliteit en leverbaar in elke gewenste oplage. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich nadrukkelijk van collega-fabrikanten die grotere profielen in grote volumes leveren met vastgestelde minimale orderhoeveelheden. Of zoals directeur Jeroen van Bussel het verwoordt: “Wij gaan hier voor de verhalen achter een product, niet voor de kilo’s.”

Elke gewenste oplage

Zo’n verhaal is bijvoorbeeld het maken van een tiental aluminium profielen voor een startup, waar men nog volop zoekende is naar de markt. En waar een sterke drang naar kwaliteit heerst. Van Bussel: “Zo’n klant komt dan met ons in contact en zoekt informatie over het extrusie- en matrijsproces. We denken heel direct en eerlijk mee. Samen komen we tot maatwerkoplossingen van hoge kwaliteit en grote precisie. In elke gewenste oplage en met een korte levertijd. Met veel persoonlijke aandacht voor de klant. Dat alles kenmerkt onze werkwijze in Helmond.”

 

Die specialistische insteek voor maatwerk gecombineerd met veel flexibiliteit levert het bedrijf een grote diversiteit aan opdrachten op. ALUMERO werkt dan ook voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches: optische- en elektronica industrie, pocketware, machinebouw, interieurbranche, medische techniek en aandrijf- en koeltechniek. “Van een specialistisch profiel voor de bouw tot directe eindproducten voor bijvoorbeeld pocketware, wij maken het!”, vertelt van Bussel.

Merkbare familiebedrijfscultuur

ALUMERO is onderdeel van een Oostenrijks familiebedrijf dat, naast Helmond, ook fabrieken heeft in Polen en Slovenië. “Die cultuur van betrokkenheid en verantwoordelijkheid, die zo kenmerkend is voor een familiebedrijf, is ook bij ons goed voelbaar. Dat uit zich in de korte lijntjes die we met elkaar hebben, waardoor we snel besluiten kunnen nemen. Er is een groot vertrouwen in de eigen verantwoordelijkheid. We hebben in Helmond een loyaal en hecht team, met veel ervaring. Onze medewerkers kunnen zich breed ontwikkelen. Er heerst een prettige werksfeer, waar ook keihard gewerkt wordt. En we hebben een goed uitgestippeld lange termijn beleid met een duidelijke visie.”

 

Nadruk op duurzaamheid

In de toekomstvisie van ALUMERO groep ligt een grote nadruk op duurzaamheid, klimaat en de mens. Onder de noemer ‘Metagreen’ zal het bedrijf hier de komende jaren, nog meer dan voorheen, de focus op zetten richting 2050. Een onlangs aangenomen sustainability manager zal dit traject leiden. Aluminium, het materiaal waarmee gewerkt wordt, is sowieso al zeer duurzaam. Het is heel licht en kan oneindig gerecycled worden, zonder verlies van kwaliteit.

Nieuw corporate design à Makes us stronger

ALUMERO profileert zich sinds eind 2021 onder een nieuw corporate design, dat inmiddels overal is doorgevoerd. De basis in het zwart/wit straalt kracht uit. Daaromheen is gekozen voor een aantal andere kleuren die de verschillende branches vertegenwoordigen: geel voor de solar markt, grijs voor de industrie/technologie markt en groen voor duurzaamheid. De basis-slogan ‘Alumero makes us stronger’ kent diverse variaties, die in communicatie-uitingen afwisselend gebruikt worden.

 

30-jarig bestaan

In 2022 viert ALMERO haar 30-jarig bestaan. In welke vorm dat zal gebeuren is bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend. Maar dat het gevierd wordt, dat is een feit!